ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Educació Física a Primària


Enviado por   •  21 de Marzo de 2023  •  Trabajos  •  1.671 Palabras (7 Páginas)  •  34 Visitas

Página 1 de 7

Marina Clavel                5/10/2021

1C

Educació Física a Primària

IMPORTÀNCIA DE L’EF: CREENCES I ENFOCAMENTS TEÒRICS-VALOR/ROL DE L’EF A L’ESCOLA

Expectatives sobre l'assignatura:

Les expectatives que tinc sobre l’assignatura són una mica escasses,  ja que no m’agrada molt el fet d’haver-la de fer d’avaluació única, ja que considero que es tracta d’una assignatura molt pràctica i, per tant, molt més beneficiosa si es porta a terme de manera presencial i continuada. Però per circumstàncies personals he hagut d'optar per a fer-la en avaluació única i intentar donar el millor i el màxim de mi per a poder assolir-la satisfactòriament.


Tornant al tema de les expectatives sobre l'assignatura, a causa que he tingut experiències tan bones com dolentes, no sé ben bé el que esperar, però en un primer moment, sense haver-me endinsat encara, jo espero aprendre més a fons sobre conceptes motrius, la psicomotricitat, beneficiosos per a l'alumnat de primària i també per a mi de manera personal perquè considero que tinc bastant desconeixement d'aquests. Considero molt interessant el fet de conèixer les capacitats i habilitats que poden desenvolupar i aprendre amb aquesta assignatura els infants de primària, a més de descobrir noves activitats i jocs per a si en algun cas haig de dur a terme en les pràctiques o en la meva feina, ja que treballo amb infants, tot i que amb necessitats educatives especials, però seria qüestió d'adaptar-ho o buscar alternatives i variants.

A més, crec que aquesta assignatura em pot proporcionar aprenentatges sobre diferents aspectes que es treballen de manera transversal (habilitats socials, prejudicis, conflictes que es poden donar a l'aula...) a través de les dinàmiques, jocs, activitats que es porten a terme perquè els alumnes també puguin treballar i aprendre més enllà, que no es tracta d'activitats i ja està, sinó que hi ha un rerefons que els ajuda a créixer personalment també.

Records que teniu sobre l'EF a l'escola:

En referència als records que tinc sobre l'EF a l'escola, aquesta la recordo com que al principi era quelcom que suposava un descans, un alliberament de pressió i de treball, sentiment de diversió, podíem jugar i executar activitats que ens agradaven i inclòs suposava un aprenentatge interior pel que fa als mateixos límits i sobretot de superació i exploració personal, ja que veiem allò que ens costava més i intentàvem millorar-ho i a la vegada se'ns donava valia a allò que anàvem aconseguint progressivament. A mesura que anava creixent una mica sí que notava més pressió i necessitat de fer-ho igual de bé que els meus companys i companyes perquè si no semblava com que em quedava enrere, però a la primària se'ns avaluava el nostre progrés durant tot el transcurs de l'assignatura i no si en una activitat arribàvem a l'objectiu dels millors o assolíem el millor temps o la millor qualificació.

Per tant, podríem dir que he experimentat sentiments diversos envers aquesta assignatura, però el que és important en aquest cas és el que fa referència a la primària. Durant aquesta etapa, recordo que no importaven tant les diferències amb els meus companys i companyes, tot i que sí que és cert que rebia poc valor vers altres assignatures i inclòs molts alumnes s'ho prenien com a estona d'esbarjo. Però, tot i això, recordo que desenvolupàvem habilitats més variades i com que tots teníem els nostres moments per a poder lluir allò que teníem facilitat per a fer. La docent era molt propera i s'interessava per allò en el que teníem més dificultats, no actuava de maneta dictadora, sinó que ens feia de guia a cada activitat que plantejava i deixava que exploréssim tant els materials com l'espai (gimnàs o pati). A més, ens deixava descobrir els nostres propis límits en referència a les nostres capacitats. El que recordo com a més interessant eren els circuits que combinaven diferents activitats i jocs en les que s'englobava una mica, tot i això, deixava que cada alumne pogués aprendre i reforçar tot i mostrar les seves diferents habilitats.

Importància de l’Educació Física:

Estic totalment d’acord amb l’afirmació del fet que l’EF és important pel desenvolupament de l’infant a Primària.

Ruiz Pérez (1995) argumenta que el concepte de competència motora fa  referència a: (...) conjunt de coneixements, procediments, actituds i sentiments que intervenen en les múltiples interaccions que el subjecte realitza en el seu medi i amb els altres, i que permeten que els escolars superin els diferents problemes motrius plantejats tant en les sessions d’Educació Física com en la seva vida quotidiana.

I des del meu punt de vista, com que aquesta competència motora és un aspecte essencial en el desenvolupament dels infants en edat escolar, ja que contribueix a un desenvolupament integral, considero que és important implementar aquesta assignatura des de ben petits, la qual cosa suposa que els infants estiguin actius en tot moment, practicant i executant diversa activitat física a través de les activitats i jocs proposats. Això ho podem relacionar també directament amb el fet que ajudarà a fer que no aparegui tan fàcilment o evitarà o suposarà un menor risc de patir alguna malaltia relacionada amb la salut. Perquè a més a més, no tan sols estem parlant d'activitat física en si, sinó que aquesta assignatura és primordial que també els aporti coneixements i continguts sobre hàbits de vida saludable la qual cosa comporta un benefici per a la nostra salut mental, la qual ha d'anar lligada també al que és físic. A més, introduir l'educació física en la vida dels estudiants des que són ben petits pot significar una millora en la seva qualitat de vida, el seu estat psicològic, la seva salut física, les seves relacions socials, la higiene, entre d'altres (Jürgens, 2006).

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (10.9 Kb)   pdf (202 Kb)   docx (423.6 Kb)  
Leer 6 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com