ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Comentari Filosòfic


Enviado por   •  1 de Noviembre de 2021  •  Trabajos  •  385 Palabras (2 Páginas)  •  119 Visitas

Página 1 de 2

Anmoldeep Singh

2n Batxillerat

Comentari Filosòfic

Jo afirmo, en efecte, que la veritat és tal com ja ho he escrit: cadascun de nosaltres és mesura de les coses que són i de les que no; de mil maneres un home es diferencia d'un altre, i és per això mateix que unes coses són i apareixen d’una manera a un i d'una manera a un altre. Perquè jo negui la saviesa i l'home savi, n'hi falta molt, malgrat que jo anomeno savi aquell qui, canviant a algú de nosaltres a qui certes coses apareixen i són dolentes, aconsegueix de fer que aquestes mateixes coses apareguin i siguin bones. 

1. El relativisme moral que defensen els sofistes és basa en que no podem proposar o definir algú com a universal els valors morals i que han de fer així a tot el món. Ja que malauradament (per la meva opinió) estem repartits per les nostres religions, cultures o grups socials. Això afecta en les societats o cultures diferents que no accepten les altres cultures o religions.

Exemple:

A les cultures islàmiques o la gent que creu el la religió musulmana tenen la creença de que en fer la circumcisió és una qüestió de neteja, purificació i control sobre si mateix.

Per l’altre part en les cultures que no són musulmanes no ho veuen d’aquesta manera en fer la circumcisió.

2. En Sòcrates està en contra dels sofistes ja que creu que fent servir el mètode socràtic es pot arribar a universalitzar les idees dels conceptes morals que els sofistes deien que no poden ser universals. Això ho podem veure en el segon pas del seu mètode, en la maièutica.

3. En la meva opinió jo defenso el relativisme moral dels sofistes, jo crec que no hi ha una veritat absoluta, els valors morals no són universals i que tampoc en cap mètode no es poden universalitzar. Ja que depèn molt de les cultures, religions i grups socials. Hi han molts exemples que es poden veure on hi ha cultures o religions que no ho veuen de la mateixa manera els valors morals que en altres ho veuen com algú normal. I que tampoc mai s’han parat a pensar perquè ells fan això i nosaltres no. Tot depèn de l’educació que ens han donat i en la cultura o religió amb la que hem crescut.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.2 Kb)   pdf (35.5 Kb)   docx (149.8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com