ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Comparativa pensament socràtic i platònic


Enviado por   •  26 de Noviembre de 2022  •  Resúmenes  •  256 Palabras (2 Páginas)  •  127 Visitas

Página 1 de 2

                  Comparativa pensament socràtic i platònic.

Sòcrates, filòsof atenenc que va néixer al segle V a. C, el qual influeix de forma decisiva ensumat Plató, a través del qual coneixem el pensament socràtic, mitjançant els diàlegs on Sòcrates és el personatge principal. L' interès en la reflexió filosòfica se centrava en qüestions d' antropologia i ètica, sobre les quals s' interrogava a si mateix i als altres.

Plató acceptarà del seu mestre la defensa d'una concepció absolutista de la veritat, rebutjant el relativisme i subjetivisme, propi dels sofistes; defensant que la veritat és absoluta i no pot estar determinada per una època històrica o una determinada societat, amb això els valors del just i el bo.

Pel que fa al mètode educatiu de Sòcrates, anomenat dialèctica, Plató accepta el fonamental però no el comparteix al complet, per això no s'han de confondre. Sòcrates sosté que l'educador ha d'orientar l'alumne, perquè per si mateix descobreixi la veritat, ja que tot ésser humà la posseeix interiorment.

La teoria de les Idees de Plató es desenvolupa a través de la recerca de definicions essencials de Sòcrates, per tal de trobar una característica comuna a totes les coses a les quals anomenem justes, belles o bones entre altres valors.

Plató accepta i aplica l'intel·lectualisme moral de Sòcrates, que se sintetitza en l'afirmació que la virtut consisteix en el coneixement. Aquesta aplicació el converteix en fonamental per comprendre el pensament ètic i polític de Plató, ja que la proposta platònica de govern de filòsofs és el resultat de l'aplicació de l'intel·lectualisme moral de Sòcrates a l'àmbit polític.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.7 Kb)   pdf (27 Kb)   docx (7 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com