ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El acceso a la política desde la éticа


Enviado por   •  15 de Abril de 2013  •  Informes  •  519 Palabras (3 Páginas)  •  292 Visitas

Página 1 de 3

PUNT 1: HACÍA UNA CONCEPCIÓN POLÍTICA DE LA EDUCACIÓN:

RESUM:

El concepte de democràcia és un concepte polític, per això la seva moralitat ha de ser política. L’educació cívica forma part de l’educació social i moral del home. Però aquesta és amagada perquè no hi hagi una participació activa dels ciutadans en els assumptes propis. Aquesta educació ha de ser la pràctica de la política i la capacitació política per a la ciutadania. L’educació cívica és materialment política, ecològicament social i substancialment moral al civisme. Aquesta sempre ha d’estar atenta als canvis socials i l’aparició de noves formes i valors que canvien constantment.

L’Estat ha de ser educador i de Justícia Social així els ciutadans podran participar i prendre decisions.

PUNT 2: LA ÉTICA DE LA ALIEDAD Y EL ESTADO DE JUSTICIA SOCIAL:

RESUM:

Per gaudir d’un Estat de Justícia Social implica una feina a fer amb l’educació, mitjançant el desenvolupament d’una personalitat ètica i capacitada per participar activament en la vida política i social de la comunitat. En definitiva educar civilment és moralitzar i polititzar per poder viure en comunitat. La moral és l’equilibri entre lo personal i social però no deixa de tenir dificultats i problemes.

La ètica de l’alteritat és la moralització política des de la ètica personal , en hi ha dos models, primer des de lo personal i en segon lloc des de’ ls grups socials. Ambdós confien la moralitat social i política als ciutadans reclamant l’exercici de moral personal de l’alteritat.

Els modes de moralització de l’Estat són la limitació ètico-jurídica del Poder, la divisió i equilibri de poders, conversió del poder en autoritat per la via de la legitimitat, respecte i prestigi, la democratització moral de l’Estat... Totes aquestes són imprescindibles per la construcció democràtica i justícia social.

En definitiva, l’objectiu de l’ètica en funció de política és la construcció de l’Estat ètic o de Justícia Social en el qual la moral estigui institucionalitzada. Per dur a terme hi ha dues vies de moralització de la societat, la primera, la relació interpersonal de l’alteritat i la segona, el plànol impersonal de la alietat o ordre institucional.

PUNT 3: EL ACCESO A LA POLÍTICA DESDE LA ÉTICA:

RESUM:

Trobem tres maneres de relacionar l’ètica i la política. La primera l’individualista que defensa la moralització de l’Estat mitjançant

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com