ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Ensayo sobre Linneo y Buffon (cat)


Enviado por   •  27 de Diciembre de 2022  •  Ensayos  •  857 Palabras (4 Páginas)  •  142 Visitas

Página 1 de 4

                           

                                       Ensayo sobre  Linneo y Buffon

Després d'una Edat mitjana en la qual el pensament biofilosófic va quedar relegat a unsegon pla, l'Edat Moderna i la Il·lustració van obrir passo a un creixent interèsnaturalista i treball classificatori, al que va contribuir la riquesa natural.

Va haver-hi, en l'àmbit filosòfic, un fort debat sobre la naturalesa dels universals que resulta d'interès per a la noció d'espècie.

Linneo, es va atorgar la tasca de nomenar i classificar als éssers vius, es va ocupar del va desenvolupar de la taxonomia i va posar tot la seva obstinació en la presentació d'una ordenació coherent del món que li envoltava mitjançant un sistema nomenclatural simple i binomial.

El creia que déu havia dotat a l'home de sensibilitat i intel·lecte per a observar la seva obra, és a dir, la naturalesa. Afirmava que tots l'éssers naturals havien estat creats per déu i per tant li donava un sentit a l'ésser humà, admira-la i desentranyar els seus mecanismes.

Linneo afirma que les espècies es mantenen pel fet que cada ser produeix produeix un similar. Això ens dona a entendre que la seva postura és clarament fixista és a dir les espècies són immutables tal com van ser creades per déu. Aquesta inmutabilitat era necessària pera la classificació dels éssers vius, aquesta classificació era necessària per a entendre la naturalesa tal i com ell la descrivia. Aquesta inmutabilitat era necessària també per a mantenir l'estructura de la naturalesa ja que segons l'aquesta naturalesa creada per déu funcionava com un sistema en el qual si una peça es trencava aquest deixava de funcionar.

En aquest mateix període, de manera simultània, Buffon i Linneo es van veure involucrats en una batalla ideològica, entre l'escola tradicional linneana (creacionista i fixista), i l'escola de Buffon (la qual pot definir-se com progresionista). Linneo, fidel expressió del realisme (representació objectiva de la realitat basada en l'observació ) i un sistemàtic, té el seu antagonista en Buffon, un antirealista convencionalista i asistemàtic. Afirmava que no existeixen més que els individus i que les classificacions no són més que categoritzacions que els humans fem que introdueixen la natura a la força.

Buffon es va veure incapaç d'afirmar la discontinuïtat entre espècies, ja que aquestes no estan delimitades de manera precisa, existeixen quantitat de baules intermèdies que no permeten dividir concisa i rotundament a les diferents espècies.

la naturalesa opera per gradacions desconegudes, i, per consegüent, no potprestar-se totalment a aquestes divisions, ja que passa d'una espècie a una altra espècie, i ambfreqüència d'un gènere a un altre, per matisos imperceptibles; de manera que existeix un grannombre d'espècies mitjanes i d'objectes semipartits que no se sap on col·locar, i que, necessàriament, pertorben el projecte d'un sistema general. Buffon

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.5 Kb)   pdf (63.9 Kb)   docx (8.9 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com