ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Modelos actuales de la estética del cuerpo


Enviado por   •  18 de Noviembre de 2017  •  Trabajos  •  1.349 Palabras (6 Páginas)  •  195 Visitas

Página 1 de 6

Modes actuals de l'estètica del cos. [pic 1]

Beneficis i riscos per la salut.

Shiela Arroyo

Marta Barber

Pau González

Marc Miquel

Índex

  • Introducció

Què és l'estètica?

  • Moda estètica dels homes i de les dones

Estereotips i cànons de bellesa.

  • Beneficis i riscos.
  • Culturisme
  • Lesions
  • Beneficis i riscos.
  • Opinió i conclusió

  • Introducció

Què és l'estètica?

L'estètica és una disciplina que s'encarrega d'estudiar o establir uns paràmetres, sobre el que veritablement es el concepte de bellesa i el que és lleig. Actualment la bellesa, principalment, recau en els cos o el físic, cal mencionar que degut a la sobreproducció alimentaria ha afectat als nostres hàbits d'alimentació, ja que ara tenim molts més productes i tendim a menjar més. És per això que la bellesa ha establert uns paràmetres sobre com ha de ser el nostre cos. Això pot ser bo i dolent; bo pel motiu de que tindrem bons hàbits i una vida sana per tenir un bon cos, però pot ser dolent donat que pot ocasionar lesions i alguna obsessió en tenir un bon cos i es pot arribar al punt de fer servir el dopatge o operacions estètiques.

  • Moda estètica dels homes i de les dones

Moda estètica dels homes:  Estereotips i cànons de bellesa.

Els estereotips es basen més en el context cultural que en l'aspecte físic considerat en si mateix. Segons el comportament dels homes en un país, les seves tradicions i hàbits, el que s'espera d'aquest individu és diferent.

En l'àmbit masculí un dels principals estereotips és que el seu cos ha d'estar musculat , prim i tonificat, així  doncs es rebutgen els cossos amb obesitat o els que no presenten musculatura.

Apareix el concepte de "metrosexual", que fa referència a aquells homes que es cuiden igual o més que una dona.

Es porten els homes prims però musculosos amb la mínim greix corporal, però a més se li afegeix una cura extrema, ja que es depilen la seva pell, i s'imposa un home ben vestit i amb un pentinat escollit .[pic 2]

En l'actualitat els homes passen hores al gimnàs, i segueixen dietes per aconseguir un cos prim, àgil i esvelt, i volen demostrar als altres que poden consumir aliments seleccionats i tenen temps suficient per anar al gimnàs.

Moda estètica de les dones: Estereotips i cànons de bellesa.

La pressió estètica és l’estereotip de dona ideal i impossible que ens imposa la societat i que genera frustració, obsessió i riscos de salut en les dones. Així com, l’aplicació de mesures estrictes en l’alimentació, les operacions quirúrgiques, la depilació, les pràctiques radicals esportives per arribar a aquest ideal de bellesa. D’aquesta manera s’enforteixen cada vegada més els estereotips, que consoliden i perpetuen els rols imposats per la societat .

Una conseqüència d'això, és el patró de bellesa actual d’extrema primesa i joventut que cada vegada s’allunya més de la realitat de la població i provoca mals estils de vida.

Actualment, una nova generació de models esquelètiques ha establert un cànon de bellesa femenina demencial i insà. Veiem desfilar en passarel·les i posar per revistes a dones realment primes. [pic 3]

Cada vegada  més dones es veuen afectades per aquests estereotips que implanta la societat, i es veuen obligades a exercir aquests canons.

  • Culturisme

El culturisme és la realització constant d'exercicis aeròbics i anaeròbics, així com l'aixecament de peses, la realització de llargues carreres( footing), córrer a la cinta i altres activitats que estimulen la força, agilitat, resistència, flexibilitat i altres disciplines com aquestes. Per aconseguir tenir un bon cos apart del culturisme fa falta afegir al nostre entrenament una bona manera de vestir, un pentinat bo i la depilació constant del cos de l'home i la dona. Per tant apareix el concepte de metrosexual i el de que les dones s’apliquen molts cosmètics . En definitiva que l'home d'avui en dia. Però el homes i les dones no fan els mateixos entrenaments, generalment. L'entrenament dels homes està més centrat en els abdominals( oblics, normals, inferiors,) també amb les cames, per això fem servir alguna que altra màquina sofisticada per fer aixecaments amb els bessons, quàdriceps i altres. Si fem algun esport com la natació treballarem també alguna part que es considera important en el cos dels homes: les espatlles, el coll.... Cal mencionar que també fan especial èmfasis en elements com les lumbars i també fan exercicis de cardio, per cremar calories. Una part important del treball que realitza un home és: l’aixecament de peses, per tenir molta musculatura. D'altra banda la majoria de les dones centralitza el seu entrenament amb la bici estàtica el·líptica... és a dir fan més exercicis de cardio. Elles no volen fer molt aixecament de peses ja que si tenen molta musculatura, segons algunes persones, perden la seva bellesa. Ens dels exercicis que fan es el «interval-training», per entrenar els glutis, una mica els abdominals, comes... són exercicis fets per cremar calories i perdre pes, no per guanyar molta musculatura. [pic 4]

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9.4 Kb)   pdf (315.7 Kb)   docx (171.6 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com