ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Comentario Independencia USA.


Enviado por   •  13 de Octubre de 2016  •  Trabajos  •  1.359 Palabras (6 Páginas)  •  310 Visitas

Página 1 de 6

Judit García Rodríguez                                                                     Batxillerat 1D

Comentari del mapa d’Estats Units

PART A:

  1. Aquest és un mapa polític ja que proporciona informació sobre les fronteres i ens indica en quins anys van ser conquistades les diferents parts.
  2. Les coordenades són a Amèrica del Nord, exactament al que ara coneixem com els Estats Units, i el període és entre l’any 1775 (que són les primeres tretze colònies) fins finalment l’any 1889 que és quan acaba la conquesta de l’Oest amb la compra de l’últim estat, Alaska.
  3. El títol que es pot donar a aquest mapa és la conquesta de l’Oest.
  4. El tipus de font és que és una font secundaria (és una interpretació d’uns esdeveniments concrets) i una font gràfica ja que es tracta d’un mapa.

PART B:

  1. La idea principal és l’expansió cap a l’Oest, com les tretze colònies van començar a expandir-se i a controlar tot el territori fins a l’altre extrem i així formar el que ara coneixem com als Estats Units d’Amèrica.

Aquest procés d’expansió es va iniciar l’any 1783, que és quan va començar la primera fase i va finalitzar l’any 1889 que és quan va acabar la quarta i última fase.

La justificació de per què els europeus emigrants d’Europa cap a aquest nou territori volien controlar-lo tot va ser la teoria del destí manifest, que considerava que el poble estatunidenc era l’escollit per Déu, i que el seu destí era ocupar la terra promesa, que era la terra de les oportunitats ja que tot estava per fer, i també havien d’estimar-la; i amb aquest pensament 35 milions d’europeus van marxar en busca del somni americà. Aquesta teoria també desenvolupa que la missió d’aquest poble escollit era imposar el liberalisme polític i el capitalisme econòmic i són els encarregats de defensar la llibertat  i la democràcia.

Aquesta justificació va recolzada per la Doctrina Monroe (aquest nom prové de qui que serà el futur president, James Monroe) i defensa que Amèrica és per als americans i que els europeus no poden intervenir en la política americana perquè sinó ells protegiran el seu territori.

La última justificació d’aquesta expansió és que els estatunidencs van en busca de noves fonts d’energia i de nous mercats per convertir-se en una gran potència ja que acaba d’esdevenir la Segona Revolució Industrial.

 

El que aquest mapa representa és com poca poc, el petit territori que ocupaven les 13 colònies es va anar expandint després de quatre fases, que és el que la taula del mapa ens indica.

A la primera fase, que s’inicia el 1783, les colònies es van anar annexant amb altres territoris que sobretot es al voltant dels grans llacs, en els quals no hi havia quasi reserves índies, només pel nord d’aquest territori conquerit i que tampoc pertanyia a cap país europeu. En aquesta fase, es van enfrontar les colònies entre elles i van acordar que cada territori conquerit serien estats independents per això les fronteres són tant rectes perquè són fronteres establertes.

La segona fase podem observar que al 1803 comencen a expandir-se pel territori colindant que jurídicament forma part dels francesos però ells no viuen allà, els que hi habiten són els indis ja que podem comprovar que comencen a haver més reserves indies que en els territoris anteriors. Per tant la compra de Louisiana (en honor als anteriors reis de França) a Napoleó, va afavorir als dos bàndols, ja que França guanyava diner per un territori on no hi havia població francesa, i els estatunidencs van poder annexar una gran part del territori. En aquesta segona fase també podem comprovar que Florida, que abans pertanyia a Espanya, ara comença a formar part d’aquest nou país, però aquest va ser adquirit d’una forma diferent, i es que aprofitant la revolta que va es va produir en Espanya i aprofitant per tant el buit de poder, els estatunidencs van començar a establir-se en Florida i una vegada el rei va ocupar el seu càrrec, van enviar tropes, però com acabaven de patir una guerra no els hi va quedar més remei que acceptar que Florida va ser conquerida, i es va establir en el tractat d’Adams-Onís, que Estats Units comprava Florida; per tant aquesta fase acaba l’any 1818.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (8 Kb)   pdf (75 Kb)   docx (12 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com