ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Historia Asia Oriental


Enviado por   •  7 de Noviembre de 2013  •  552 Palabras (3 Páginas)  •  407 Visitas

Página 1 de 3

Una vegada acabada la SGM, i els russos guanyaren la guerra contra els Japonesos, van ser els Republicans xinesos qui volgueren conquerir Manxúria, regió que prèviament va ser conquerida pels japonesos i recuperada pels russos. Van ser però les tropes del Partit Comunista Xinès qui la van ocupar. En la resta de regions xineses, l’exercit japonès va ser obligat a cedir els territoris al Govern Republicà Xinès. Aleshores va existir una cohesió entre les dues forces xineses amb l’objectiu comú de fer fora a les tropes japoneses. Va ser la unió entre ambdós bàndols xinesos , el Republicà i el Comunista, la que va aconseguir la victòria davant l’exercit japonès. Recordem però que prèviament a les negociacions conjuntes per enderrocar a un enemic comú, existia una guerra civil interna, l’exercit Republicà perseguia als Comunistes i al seu dirigent Mao Zedong per fer prevaler una dictadura. Una vegada resolt el conflicte, la guerra civil interna de Xina entre ambdues forces es va reprendre. Els Republicans xinesos eren mes nombrosos i disposaven de millors recursos, per lo que tenien cert avantatge davant les forces Comunistes. Però encara contenint mes recursos econòmics i armamentistics, els Comunistes comptaven amb una avantatge: el suport popular de les zones que conqueria. Així l’exèrcit Comunista va anar creixent fins a superar les forces de l’exèrcit Republicà. Però, perquè rebien aquest suport popular? El bàndol comunista permetia als camperols, pressionats fiscalment per la forta inflació i alts impostos per part del Govern republicà, deslliurar-se dels grans terratinents. La derrota del bàndol nacionalista aleshores s’explica per diferents motius:

- Els Comunistes, al contrari que els Republicans, aconseguint el recolzament de la població (sobretot camperols) de les regions que conqueria. Perquè? Comptaven amb una política i un atractiu per aquestes masses basada en la reforma de la terra, que permetia als milions i milions de camperols del interior de la Xina deslliurar-se del pagament tant exigent per part del bàndol Republicà. Aquest exercit estava tan ben guarnit, gràcies als EUA, recordo que recolzaven aquest partit degut a que no volien per cap camí que els comunistes guanyessin posicions i per la forta fiscalitat que existia sobre la terra. Al 1948 hi van haver diverses campanyes que van afavorir l’Exercit Roig. Posteriorment es va iniciar al 1949 la conquesta de les províncies del Sud, encara dominades pel bàndol Republicà. A finals de l’any 1949, Mao Zedong va declarar la República Popular de la Xina. Segons observem en la imatge de l’esquerra (kalepedia.com) podem observar els moviments que van existir a la Xina de l’exèrcit Roig i com poc a poc van anar conquerint el territori fins aleshores Republicà.

Definitivament i com a conseqüència del trencament dels acords previs durant l’expulsió i la guerra contra els japonesos de Manxúria, la possibilitat

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.5 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com