ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Restauració


Enviado por   •  7 de Noviembre de 2013  •  562 Palabras (3 Páginas)  •  208 Visitas

Página 1 de 3

1. LA RESTAURACIÓ ELS FETS POLÍTICS:

1.1 Els fets més importants

El 29 de desembre de 1874 A. Martínez Campos fa un aixecament a Sagunt i proclamà Alfons XII, fill d’Isabel II. L’endemà a Madrid es forma un govern provisional presidit per A. Cánovas del Castillo. El nou govern gaudia de la confiança del rei Alfons XII a qui havia redactat el manifest de Sandhurst el 1 de Desembre de 1874. El 9 de Gener de 1875, el rei entrà a Espanya pel port de Bcn i el dia 14 arribà a Madrid. La dinastia Borbònica acabava de ser restaurada.

1.2 La fi de la 3a Guerra Carlina

La primera acció política del rei, sota la tutoria de Cánovas, va ser dirigir-se al nord de la península per conduir la Guerra contra els carlins. Alfons XII oferí una Amnistia. Alfons XII va correspondre al gest de Cabrera reconeixent-li tots els títols.

El conflicte carlí no es va resoldre de manera definitiva fins al març de 1876, quan Carles VII, el pretendent carlí vençut definitivament passà amb les seves tropes a França. A Catalunya les darreres guerrilles carlines, comandades per Savalls i Tristany, havien estat vençudes mesos abans per les tropes liberals, dirigides per general A. Martínez Campos, les quals van recuperar Olot i es van fer amb la seu d’Urgell (últim nucli dels carlins al principat) Acabada la guerra, el carlisme català( “conservador” Rei, Déu, Pàtria, Furs i Defensa)va evolucionar a posicions autonomistes, defensades per El correo Catalán. Els elements de l’ideari carlí, foren l’oposició a mesures centralistes i uniformistes dels governs liberals i la defensa de furs i privilegis tradicionals. A partir de la derrota militar, els Carlins van anar participant en la política i es van situar a l’extrema dreta.

1.3 La política exterior

El nou règim va ser reconegut per les potències estrangeres i pel papa Pius IX, d’orientació conservadora. Això es podia interpretar amb una clara legitimació de la nova monarquia i règim davant dels sectors catòlics. El nou règim també va reeixir a la pacificació de cuba on s’havia inicial una guerra d’alliberament que havia durat deu anys i havia començat amb el grito de Yara. A. Martínez Campos, va ser enviat a la Cuba amb l’encàrrec de negociar la Pau de Zanjón aconseguida el 12 de febrer de 1878 on es concedia als cubans els mateixos drets que als Espanyols.

1.4 La creació del model polític: El bipartidisme

Sota la direcció de Cánovas, la Restauració es va caracteritzar per la construcció de dos partits liberals. Cánovas va liderar el primer, el Partit liberal Conservador, Partit conservador, el qual va tenir l’adhesió de l’episcopat i una part del catolicisme no integrista.

Sagasta, va liderar el Partit Liberal Fusionista, Partit

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.5 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com