ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Restauracio


Enviado por   •  26 de Octubre de 2013  •  882 Palabras (4 Páginas)  •  196 Visitas

Página 1 de 4

Pràctica 1: La restauració

1-. Defineix cadascun dels conceptes i explica el significat historic dels personatges.

Constitució - La constitució es la llei que marca l'estructura d'un estat, el seu funcionament, els drets i deures de tots els seus ciutadans. A partir d'aquesta llei es articulen les altres llei. A Espanya la primera constitució va arribar l'any 1812.

Sobirania compartida - La sobirania compartida es el partiment de poder en un Estat. En la Restauració va un ser un tret basic del sistema Canovista, on hi havia una sobirania compartida entre les Corts i la Corona.

Partit Conservador - El partit Conservador es un partit polític que es va crear en la Restauració i es deia conservador perquè no volien que el sistema polític canvies. Els seus principis eren la Monarquia, la religió catòlica, l'orde social i el sufragi censatari. Aquest partit polític era creat per Antonio Cánovas del Castillo i la seva base la formaven els nobles, els grans burgesos i els terratinents, es a dir, la gent més rica.

Partit liberal - El partit Liberal va ser un altre partit polític en la Restauració i la seva idea era més progressista. Pràcticament tenia les mateixes idees politiques que el partit Conservador però hi tenia algunes idees politiques liberals com el sufragi universal masculí. Aquest partit polític va ser crear per Práxedes Mateo Sagasta i aquest partit agrupava al sector més liberal, més pobre.

Sufragi censatari - El sufragi censatari era el sistema electoral on condicionava el dret a vot d'un ciutadà si complia uns requisits.

Caciquisme - Caciquisme era quan les persones amb més poder econòmic i social manipulaven unes eleccions amb el fi de que guanyes la persona que a ells els interessava.

Antonio Cánovas del Castillo - Líder del partit Conservador, tenia una idea de pocs canvis politics, defensava l'església i l'ordre social.

Praxedes Mateo Sagasta - Líder del partit Liberal i la seva idea era de un estat més progressista i laic.

2-. Explica en què consistia el sistema polític creat per Cánovas

Els sistema polític que va crear Antonio Cánovas del Castillo consistia en un plantejament molt conservador, on el seu sistema seria parlamentari liberal i no tindria un funcionament democràtic. Va instaurar la Constitució de 1876 on contenia les bases de la restauració amb caràcter moderat. Aquesta Constitució contenia una sobirania compartida (Corts i Corona), les Corts eren bicamerals (Congrés i Senat) i era un estat confessional catòlic. Aquest sistema es fonamentava en 3 pilars: la monarquia tenia un paper arbitral, la alternança entre el seu partit, el conservador, i el partit liberal i una supremacia del poder civil sobre el militar.

3-.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.4 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com