ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Restauració


Enviado por   •  17 de Junio de 2014  •  Síntesis  •  305 Palabras (2 Páginas)  •  181 Visitas

Página 1 de 2

Els factors que van permetre la Restauració, va ser el sistema monàrquic liberal d’Antonio Canovas durant el regnat d’Alfons XII. Amb el sexenni liberal en marxa, la Restauració va assentar-se cada cop més, però no va assentar-se del tot fins que Antonio Canovas va sortir al comandament del partit d’Alfons XII. Amb aquest fet la monarquia va retornar al tro.

20. Explica quin eren els principis ideològics i les bases del sistema que va implantar Canovas. Quins elements van aportar respecte del sistema Isabelí? Per què va afavorir l’estabilitat política? Es tractava d’un règim democràtic?. Justifica la respostes.

Desprès del fracàs del sistema isabelí, Antonio Canovas va reformar els principis ideològics així també establint les bases institucionals i jurídiques del sistema. El que volia Canovas era fer veure que el fracàs del règim isabelí a ell no li tocava d’aprop. Antonio Canovas volia d’alguna manera posar pau al país i va optar per fer fora a l’exèrcit del poder polític i crear una gran estabilitat en ell amb això i les diferents percepcions liberals va organitzar un sistema monàrquic.

21. Explica en quins elements se sustentava l’entramat electoral de la Restauració.

L’entramat electoral de la Restauració se sustentava en diferents criteris, un dels elements era la llibertat d’expressió, la sobirania compartida i la lliure religió.

22.

El regnat d’Alfons XII, que es centrava en el Partit Conservador va posar el marxa la pau militar i la constitució del 1876. L’aprovació de mesures restrictives per intensificar el control de l’estat i altres característiques era el que feia donar aquest respecte al partit conservador. La llibertat de càtedra va ser establida per el Partit Liberal que va dur a terme una comissió de reformes socials.

La regència de Maria Cristina, era suportada per els partit dinàstics així signant el pacte del Pardo. El seu poder va afavorir als Liberals. Però amb el retorn dels

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com