ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

León Felipe ¿por Qué Habla Tan Alto El Español?


Enviado por   •  27 de Marzo de 2014  •  565 Palabras (3 Páginas)  •  169 Visitas

Página 1 de 3

León Felipe, autor d'aquest poema fou un escriptor i poeta inclós dintre la generació del 27, marcat per tant per el desenvolupament de la guerra civil la posterior dictadura franquista. El poema, marca tres esdeveniments clau com a causa de l'elevat tò dels espanyols, per tant es remonta a tres moments pasats, ordenats cronològicament de mes llunyans a mes propers.

La primera causa del tò elevat dels espanyols la situa León Felipe en el descobriment d'Amèrica per Cristobal Colón al capdavant d'una flota espanyola subvencionada per els reis Catòlics(Isabel i Ferran). Aquesta expedició que va concloure amb el descobriment d' "un nou món" es va donar gràcies a la situació d'expansió econòmica i demogràfica de la corona de Castella.

León també troba com a causa important la demanda de justícia que l'enginyós Hidalgo Don Quijote de la Mancha durant el seu viatge al voltant del món. Una justícia entre altes coses marcada per el coneixement dels ciutadans de les llèis, la equitat i igualtat front a la justícia, la compasió etc.

No obstant és el tercer cás el més recent tant per a nosaltres com per al autor, qui hi va participar, i el que millor podem contextualitzar.

L'autor ens situa al 1936 any en el que s'esdevingué la Guerra Civil Espanyola i comenta com ell juntament amb altres la va predir i intentà previndre, tot i trobar-se amb "oidos sordos".

Aquesta guerra ja anunciada segons l'autor del text ve impulsada per causes de distinta índole.

Les reformes presses durant el bieni reformista de la segona república actuen pòlvora(causes profundes) detonada per un colp d'estat posterior i per el colapse del govern republicà.

El començament de la segona república ve marcat per una voluntat reformista amb la finalitat de paliar les mancançes fonamentals que van fer naufragar els estats liberals anteriors. Aquestes mesures, lluny de ser revolucionaries van provocar el desprestigi del centre-esquerra, socialistes i republicans. Aquesta perdua de popularitat ve donada per la continuitat d'una distribució de la propietat desequilibrada, les reformes de l'exercit les relacions esglèsia-estat i relacions dels factors de producció van suposar una pèrduda de poder polític i económic de l'oligarquía agrària i l'esglèsia i de poder politic i social de l'exèrcit.

Com hem dit aquestes reformes no eren suficients per a causar l'esclat d'una guerra entre feixistes i republicans.

No obstant el colp d'estat de juliol de 1936 impulsat per Mola Franco, Sanjurjo i Queipo de Llano entre altres va ser la principal causa de la Guerra Civil. Aquest colp d'estat va ser un èxit parcial. Parcial perque tot i no triunfar

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.5 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com