ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Quines eren les condicions de vida dels treballadors?


Enviado por   •  25 de Noviembre de 2020  •  Tareas  •  1.034 Palabras (5 Páginas)  •  584 Visitas

Página 1 de 5

Martina Fisac Leo

QUINES EREN LES CONDICIONS DE VIDA DELS TREBALLADORS?

Pàgina 143 exercici 1: Quines condicions laborals tenien els obrers? Què descriu el doc.2? Relaciona el text amb les condicions de treball.

Les condicions de treball dels obrers eren pèssimes: estaven sotmesos a llargues jornades de treball d'entre 12 a 14 hores, els salaris eren tan escassos que els altres membres de la família que fossin majors de sis anys havien de col·laborar treballant per poder tirar endavant.

El doc.2 ens parla sobre una gran varietat de malalties que va patir un obrer de l'època, les mateixes o més malalties a les quals els obrers es troben sotmesos per les dures condicions de treball que es trobaven en el dia a dia. En estar tota la seva jornada laboral sota terra estaven més exposats a radioactivitat natural que la resta de persones.

Pàgina 143 exercici 2: A quina edat es començava a treballar? Quines jornades es feien? Per què havien de treballar els infants?

Es començava a treballar a partir dels sis anys. Les jornades laborals eren molt extenses i duraven sis dies a la setmana.

Els infants havien de treballar, ja que una família de l'època no es podia mantenir només amb el salari de l'home de la casa, és per això que des de ben petits ja van a treballar.

Pàgina 143 exercici 3: Com eren els habitatges dels obrers? Descriu la foto. Fixa’t en les dades de vida mitjana i relaciona-les amb les condicions de vida.

Els habitatges dels obrers eren de dimensions molt reduïdes, les cases eren fredes, fosques, humides i estaven mal ventilades. Els carrers dels barris obrers eren tan insalubres com les cases, ja que no disposaven de clavegueram, no estaven asfaltats i les deixalles s'hi acumulaven. Les malalties es propagaven ràpidament i no hi havia assistència medica gratuïta (a la foto podem observar tot l'esmentat anteriorment).

Donat tot l'esmentat anteriorment podem deduir que l'esperança de vida de l'època no era gaire bona comparada amb la d'ara, ja que si comparem la classe rica, amb la classe jornalera podem observar que hi ha una diferència de dinou anys entre els homes i set anys entre les dones.

Pàgina 143 exercici 4: Com descriu el text la vida dels jornalers.

Les seves condicions de vida eren pèssimes, a part que només aconseguien feina quan hi havia collites, sembres d'entre altres, ja que a les feines de camp, només calia contractar mà d'obra remunerada durant una part de l'any.

Pàgina 143 exercici 5: Si fossis un obrer industrial o un jornaler al segle XIX, consideraries que calia canviar el sistema econòmic i social qual havia portat el liberalisme? Justifica la resposta i explica què és el que creus que hauria de canviar i com creus que s’hauria de fer.

Jo diria que si, ja que encara que no he estat vivint durant aquella època, n'hem vist d'imatges, documents, proves en general que demostren que la vida d'aquesta estava en unes condicions deplorables. El primer que s'hauria de fer per tal d'aconseguir una societat millor era la igualtat de classes socials, i una millora considerable en la classe obrera, ja que les seves condicions de vida eren pèssimes.

SOCIALISME I ANARQUISME AL DARRER TERÇ DEL SEGLE XIX:

Pàgina 149 exercici 1: Què pretenien els socialistes en construir-se com a partit polític? Quin era el seu objectiu final? Què propugnaven per millorar la vida dels treballadors en l’acció diària.

Pretenien abolir les classes socials i el dret a sufragi universal entre d’altres. El seu objectiu final era una societat basada en la igualtat , la igualtat econòmica, la iniciativa individual i la cooperació moral individual, eliminant la compensació mitjançant l'estratificació mitjançant esforços i promou estructures de distribució política i econòmica.

Pàgina 149 exercici 2: Quin sindicat van fundar els socialistes? Quan? Quina política sindical practicava? Analitza les demandes sindicals de la vaga del 1890.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7 Kb)   pdf (99 Kb)   docx (12 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com