ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

- Sàtires: són 18 poemes en dos llibres. Va ser la primera època de la seva creació. Feia una critica a la societat de manera irònica i amb predomini de burla amable.


Enviado por   •  8 de Marzo de 2016  •  Resúmenes  •  943 Palabras (4 Páginas)  •  661 Visitas

Página 1 de 4
  • HORACI

Quint Horaci Flac (65 aC – 8aC) va néixer a Venusia. El seu pare era llibert, però el seu fill es va educar primer a Roma i després a Atenes. Va lluitar en defensa de la República amb el bàndol dels assassins de Juli Cèsar contra August a Filipos.
Desprès va ser amnistiat, malgrat que li van ser confiscades les terres de la seva família, i va treballar com a funcionari fins que Virgili li va presentar Mecenes. Mecenes, li va donar suport econòmic, fins al punt de regalar-li una finca al camp.

4 obres: 
- Sàtires: són 18 poemes en dos llibres. Va ser la primera època de la seva creació. Feia una critica a la societat de manera irònica i amb predomini de burla amable.

-Èpodes: són 17 poemes que representen la transició entre la poesia satírica i la lírica posterior.

-Odes: son 103 poemes lírics en quatre llibres. S’inspira en la lírica grega, sobretot Safo, Alceu i Anacreont. Els temes de les odes es poden classificar en:
        Odes d’amor: dedicades a diverses dones
        Odes filosòfiques: expressen idees epicúries- la felicitat es troba amb el plaer moderat i es conforma amb una mitjania d’or.
        Odes romanes: tema patriòtic, exalten Roma i August
        Carmen Secular: encarregat per August per celebrar els Jocs Seculars. (mitològiques I religioses)

- Epístoles: dos llibres amb 23 poemes en forma de cartes adreçades als seus amics. La més completa i famosa és l’Epistola als Pisons.

El més destacat d’Horaci, és la seva perfecció tècnica en la mètrica i en l’expressió.
En general resulta fred i les seves millors composicions són filosòfiques.

Tòpics literaris: carpe diem

  • VIRGILI

Publi Virgili Maró neix l’any 70 aC a prop de Màntua, a la Gàl·lia Cisalpina. Es dedica a la filosofia i escriu poemes.
La fama de les primeres composicions l’acosta al cercle de Mecenes i es converteix en un entusiasta col·laborador del programa reformista d’August.
A 51 anys, viatja a Grècia on pateix un cop de calor i mor el 19 aC, ja a Itàlia.

Obres:
-Bucòliques: deu composicions de tema pastoril inspirades en el poeta hel·lenístic Teòcrit. S’aprecia una forta influencia de la filosofia epicúria i una fugida cap a un mon fictici en una Arcàdia feliç.

-Geòrgiques (pagès) : el títol significa poemes consagrats al treball dels camps, dedicats a Mecenes. Son quatre llibres que tracten del cultiu de les terres, del cultiu de l’arbre i vinya, de la cria de ramat i de la cria d’abelles.
El seu valor es la bellesa de la poesia i la missió patriòtica social que impulsava August.

-Eneida: va tardar 11 anys en fer-la. Integrada per dotze llibres i inspirades en l’Odissea i el retorn i aventures d’Odisseu, i en els episodis bèl·lics d’Eneas en arribar al Laci.

Enees, fuig de Troia després d'haver estat cremada pels aqueos. Es va portar al seu pare i al seu fill a ròssec, i la seva dona li seguia molt a prop. Però ella va morir en la foscor. Enees, desesperat, va embarcar amb altres supervivents a la recerca d'una nova terra. La seva enemistat amb Juno (Esposa de Júpiter, deessa reina de l'olimp i mare de molts déus) el va portar a navegar errant durant molt de temps.En el seu viatge arriba a les costes del nord d'Àfrica, a Cartago. Allà habitava la reina Dido, que es va enamorar d'ell per obra de Cupido (el grassonet angelet de l'arc i la fletxa fill de Venus), perquè oblidés al seu difunt marit; llavors el va retenir per molt de temps. El regne era hospitalari i tots els troians volien quedar-se a Cartago, però Enees sabia que era a Itàlia on havia de fundar el seu imperi.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.3 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com