ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Cafe De La Marina


Enviado por   •  10 de Junio de 2014  •  1.014 Palabras (5 Páginas)  •  199 Visitas

Página 1 de 5

El cafè de la Marina

El tema d'aquesta obra gira al voltant de l'avortament secret viscut per la protagonista, la Caterina.

El Cafè de la Marina, està dividida en tres parts, segueix els patrons clàssics d'introducció, nus i desenllaç que es corresponen amb els tres actes. Al primer acte, es presenten els personatges, la situació escènica de l'obra i s'insinua del conflicte que prové d'un avortament secret, resultat d'una relació amorosa frustrada entre la Caterina i un home del qual sabem, únicament, que ha fugit a França. Al segon acte, apareix Monsieur Bernat, catalitzador i desencadenant de l'acció dramàtica, que aporta un to d'humor a l'obra. I finalment amb el tercer acte arriba el desenllaç: un cop allunyat de l'escena Monsieur Bernat, la gent del poble ha descobert el secret de la Caterina, aquesta pot assolir el seu somni de llibertat, que trobem simbolitzat amb un viatge amb vaixell mar enllà. En aquest acte el Claudi li declara el seu amor.

En un cafè de mariners d'un poble de la costa empordanesa, la Caterina juntament amb el seu pare i els mariners que freqüenten el cafè, viuen amb il•lusió els preparatius de la boda entre la Rosa i el Rafel. Aquell mateix dia es quan intuïm, gràcies a la Salvadora, que va a comprar una ampolla de vermut, i el Claudí borratxo, l'avortament de la Caterina amb un home que ha fugit a França.

Quan celebren la boda, hi apareix un nou convidat el Bernat, que s'enamora profundament de la Caterina, i fa que el Libori obligui a la seva filla a casar-se amb ell per conveniència. El mateix dia apareix un artista amb el seu acompanyant al cafè, l'artista festeja amb el Claudí, però ell enamorat de la Caterina no vol saber res d'ella. Al dia següent, Bernat s'assabenta, per culpa de la mala llengua de la Rufina, del secret que es mou per tot el poble, i per no desprestigiar la seva reputació decideix parlar amb el Libori i anul•lar el casament oblidant tot el que havia succeït. Això fa que la Caterina tingui un altre vegada il•lusió pel Claudí, el qual trencant el seu bitllet de viatge cap a Amèrica li declarà el seu amor amb l'acceptació del pare.

Com a personatge clarament principal trobem a la Caterina, i com a secundaris tenim a : el Libori, el Rufí, la Rufina, la Salvadora, la Rosa, el Rafel, el Claudi, el Bernat i el Luard.

La Caterina és la filla gran del Libori, té 25 anys. És un dona molt treballadora que treballa al cafè del seu pare, i manté en secret el seu avortament amb un jove que a fugit a França. És molt sentimental i es veu obligada , primer a acceptar la seva condició de noia soltera en un poble petit i ple de males llengües, i que, després, es veu sotmesa a la voluntat del seu pare, que li destina a casar-se amb un banulenc. L'esperança de la Caterina es formar una família i aconseguir una

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.6 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com