ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

LITERATURA CATALANA INTERMEZZO


Enviado por   •  6 de Febrero de 2022  •  Apuntes  •  519 Palabras (3 Páginas)  •  114 Visitas

Página 1 de 3

LITERATURA CATALANA                                                                                                                    SHEILA REQUENA BECERRA

INTERMEZZO

A la Mare de Déu de Montserrat:

Aquest poema està dedicat a la Mare de Déu de Montserrat, i ens explica el respecte que té l’autor per aquesta i tot el que sent quan la veu.

La cançó de Sant Ramon:

Aquest poema ens explica com un dia Joan Maragall, va escoltar una cançó que la seva mare li cantava quan ell era petit, i ara la canta una dona russa, i explica les sensacions que li produeix.

En la mort d'un jove:

Aquest poema parla sobre un jove lluitador, que va ser ferit i va morir. També es pot veure com la gent està orgullosa d’ell i trista per la seva mort.

Els Reis:

Aquest poema parla sobre la nit de reis, sobre la il·lusió del infants quan els reis passen pels balcons, i que ara aquests reis tornen cap a Orient, guiats per un estel.

Sol, solet:

En aquest poema veiem com l’autor parla sobre que, de petit vivia en un carrer molt fosc, però que el sol ho enlluernava tot.

Dimecres de cendra:

Aquest poema parla del dia de Dimecres de Cendra, i veiem com se li diu a una noia que no es faci posar cendra perquè no li correspon.

L'aufàbrega:

Aquest poema parla de la nit de Sant Joan, del cel il·luminat i ple de colors per els focs artificials, i també parla de l’aufàbrega, de com ajuda a l’enamorament de les donzelles i els nuvis, però pel matí s’escampa amb els altres aromes i s’oblida la nit.

A muntanya:

Després de la tempestat:

Aquest poema parla de la blavor del cel després de la tempestat, de com retorna l’alegria.

La nit de la puríssima:

Aquest poema parla de la nit de la puríssima, de com el cel està estrellat i clar, i que durant l’hivern podem veure el cel clar i formós per la nit.

L'ànima de les flors:

Aquest poema parla sobre dues flors que han estat deixades enmig d’un caminal, però están alegres perquè riuen al sol, i gràcies a això el poeta quan les veu també és feliç, i la seva presencia durarà per sempre.

La dona hermosa:

En aquest poema el poeta parla de la figura d’una dona hermosa, el seu record el fa posar trist i que el seu oblit és mort, resurrecció i deslliurament, i en aquest oblit es troba l’etern recomençament.

L'esposa parla:

Aquest poema parla de com una dona expressa l’amor que sent per el seu marit i confessa que vol navegar al seu costat perquè està empesa per l’amor.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.5 Kb)   pdf (49.2 Kb)   docx (8.6 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com