ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Mil millones de mejillones


Enviado por   •  30 de Septiembre de 2015  •  Resúmenes  •  490 Palabras (2 Páginas)  •  191 Visitas

Página 1 de 2

Lectura d’un llibre:

  1. Quin llibre has llegit?

 Mil millones de mejillones

  1. Quins són els tres aspectes més importants que destacaries de la lectura que has realitzat?
  1. Quins son els passos que hem seguit per arribar on estem.
  2. Tots tenim part de culpa de la situació en la que ens trobem.
  3. Fem cas a tots els “gurus” econòmics.
  1. Perquè?
  1. El llibre reflexa tots els passos que ha seguit la nostra societat fins arribar a on estem.

Primer vam començar amb el bescanvi on s’intercanviava una cosa que tenies en excedent per una altre que no tenies, en aquest cas eren els cocos i l’aigua. Després la creació d’una moneda, amb la conseqüent creació d’una entitat reguladora de la mateixa, i la necessitat dels bancs per seguretat.

La corrupció dels bancs i aprofitament dels usuaris amb les fluctuacions de diners.

I per últim la bogeria ciutadana a especular amb la venta de ous de camaleó provocant un dèficit enorme.

  1. A partir del moment en que s’introdueixen els camaleons a la societat tot el poble busca el seu propi benefici i decideix endeutar-se per després recuperar amb beneficis els seus diners i així poder reinvertir amb mes capital.

Tots inclòs els experts en la matèria pensaven que això no acabaria i es podria perpetuar aquesta activitat i els pocs que realment veien el que els hi venia eren tractats d’ignorants i bojos, fins que finalment la bombolla explota i uns pocs es veuen directament afectats perquè no tenen manera de tornar a recuperar els seus diners i per tant de no pagar les deutes.

Aquesta deute es tradueix amb que els bancs tenen menys líquid del que hauria i per tant reticència a donar crèdit. Sense crèdit no hi ha moviment de diners i sense moviment de diners hi ha un estancament econòmic que produeix una crisi econòmica.

  1. Durant tota el llibre els personatges han anat apropant-se a la cova per que un entès en economia els hi expliques que havien de fer, per després arribar a un altre problema i que un altre aparició de la cova els hi solucionés per un altre cop tenir un altre problema.

  1. Quines són les tres coses que menys t'han agradat?

No sabria dir tres coses que no m’hagin agradat, m’ha semblat un llibre molt amè que enganxa i es llegeix amb una tarda si es vol, el fet de posar personatges coneguts i caracteritzar-los tal i com la gent pensa que són fa molt mes entretinguda la lectura, tot i que si hi ha alguna cosa que no m’hagi agradat del tot seria el final del llibre on el narrador de la historia es troba amb la dona i parlen del fill que havia de tenir però que resulta que el ginecòleg s’havia equivocat, potser hi ha un rere fons que no he entès però no he trobat la lògica a aquest final.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.7 Kb)   pdf (40.3 Kb)   docx (11.6 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com