ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Cinema Español


Enviado por   •  30 de Noviembre de 2014  •  1.992 Palabras (8 Páginas)  •  155 Visitas

Página 1 de 8

1. Quins factors del macroentorn influeixen en el mercat del cinemama a Espanya?

- Factor polític:

Aquest es un factor que afecta de forma molt important al cinema espanyol, sobretot en els últims anys.

Per una banda, tenim les lleis que afecten al cinema espanyol positivament de la següent forma:

* A travès de subvencions o política de desgravament, com la Llei 50/1998 del 30 de Desembre, on es redueix l’Impost de Societats un 20% per a les empreses de producció de pel·lícules.

* Lleis que, per raons culturals, afinancen ajuts estatals en forma de subvencions no reintegrables, com la Llei 15/2001 del 9 de Juliol, on s’estableixen ajudes per assegurar la qualitat i la competitivitat.

* El Real Decret 526/2002 del 4 de Juny, on es consolida la producció independent, ja que obliga a coproduir a productors amb operadors de TV.

* Creació del Control de Taquilla i el Comitè de Seguiment i Anàlisis del Mercat, per aconseguir una bona transparència del mercat.

* Per evitar les descàrregues il·legals d’Internet, es va aprovar al Febrer del 2011 la Llei del Cinema amb l’objectiu de buscar i tancar les pàgines webs que les faciliten.

Però per una altra banda, en aquest sector la política també influeix negativament:

La distribució d’Espanya afecta negativament, ja que Espanya esta dividida en Comunitats Autònomes, on cadascuna té protestat per regular el cinema com es vulgui. Com per exemple, en el cas de Catalunya, on s’obliga a projectar un mínim de pel·lícules en català.

També, des de 2014 ens trobem una situació molt tensa entre els professionals del sector amb els politics, degut a:

* Retallades de subvencions.

* L’estat deu 61 milions d’euros en pel·lícules estrenades al 2011.

* La pujada de l’ IVA cultural que ha passat del 8% al 21%.

D’aquesta manera ens trobem en un sector que ha passat d’estar subvencionat pel l’estat a ser el propi sector qui subvenciona l’estat.

- Factors econòmics:

Per donar una bona visió sobre aquest factor, hem de tenir en compte que Espanya esta patint una profunda crisis econòmica des del 2009, per tant la situació del país en aquest moment és la següent:

* Retallades i congelació dels salaris.

* Retallades en les pensions.

* Augment de l’atur.

* Augment d’impostos.

* Alt endeutament privat.

A més, també s’ha de tenir en compte que la pujada de l’IVA ha fet augmentar els preus, tant en aquest sector com en d’altres, però en aquest ho fa de forma molt més dràstica, ja que l’IVA cultural ha passat del 8% al 21%, incrementant de forma considerable el preu de les entrades.

Com a conseqüència Espanya té una població més pobre i amb més despeses, això ha fet que el sector del cinema s’hagi vist afectat, ja que la gent es pensa més on gastar-se els diners i el temps d’oci és el que més pateix.

- Factors tecnològics:

Aquests factor també pot influir de forma molt important en el sector.

Per una banda, tenim les innovacions tecnològiques que l’afavoreixen, com és el cas de la introducció de les pel·lícules en 3D.

Però per altra banda, la innovació no només es troba en aquest sector, sinó que és global, cosa que permet al consumidor accedir de forma diferent a les pel·lícules. Com per exemple les noves TV capaces de reproduir 3D, cosa que implica que al consumidor no li cal desplaçar-se fins una sala de cinema.

- Factors culturals:

Avui en dia, encara que l’espectador disposa de tot tipus de pel·lícules, aquestes no l’arriben de la mateixa forma.

Això ha fet que l’espectador hagi deixat d’anar al cinema o vagi d’una forma menys periòdica, perquè prefereixen passar el seu temps d’oci realitzant altres activitats o perquè prefereixen esperar-se a que sortí la pel·lícula en forma de DVD i veure-la en la comoditat de la seva llar. - Factor demogràfic:

Com ja s’ha comentat abans, el sector del cinema ha patit una davallada en els últims anys. Però els espectadors que encara van al cinema es troben dividits en tres grans grups:

* Persones amb temps lliure que van a veure una pel·lícula determinada.

* Famílies amb fills que van al cinema amb l’objectiu de veure una pel·lícula apta per a menors.

* Grups d’amics que s’ajunten per anar al cinema i desprès cena o anar de festa.

De fet, la gran pèrdua d’espectadors espanyols, avui en dia, són els menors de 30 anys. Això és degut a la situació actual del país.

També s’ha vist reduït el nombre d’espectadors jubilats que acudeixen al cinema, ja que no es veuen motivitats per anar-hi, ja sigui per la baixada de les pensions o perquè els seus fills ja s’han independitzat.

Quins podrien crear oportunitats en el futur?

En el futur, es podrien crear oportunitats amb els factors tecnològics innovadors si aquests s’implanten amb anterioritat a la tecnologia de les TV.

També es podrien crear oportunitats si, el sector es centra en motivar als jubilats perquè aquests vagin al cinema amb els néts.

2. Quins factors del microentorn estan afectant al mercat del cinemama a Espanya?

El microentorn és el conjunt de factor pròxims a l'empresa i que afecten el seu abast, competència i el valor ofert als seus clients. En tant que qualsevol canvi en aquests factors afecta directament a l'empresa. En el nostre cas, els factors que més importància tenen en mercat del cinemama espanyol són els següents:

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (12.7 Kb)  
Leer 7 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com