ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Simbologia. El Señor De Las Moscas.


Enviado por   •  22 de Abril de 2012  •  794 Palabras (4 Páginas)  •  785 Visitas

Página 1 de 4

4. Simbologia.

La illa simbolitza la naturalesa humana. En ella podem observar dos paradigmes o dos camins oposats en els quals els éssers humans podem passejar en moments límits o de pressió extrema. Aquest moment en el que l'home experimenta una transformació dependrà de la seva seguretat / inseguretat en front el conflicte. En aquest cas, per una banda, Piggy i Ralph ens mostren l'ordre, la racionalitat i la lògica i, d'altra banda, ens mostra una cara més primitiva i salvatge de l'ésser humà representada per la violència i el caos (Jack i resta de caçadors).

Tot i que la figura del líder (Ralph) representa el poder sobre el grup també podem trobar l'existència de la caragola que simbolitza el poder. En primer lloc, per la necessitat de la seva possessió entre les mans per tenir la legitimitat per expressar les seves idees en una assembla i en segon lloc, pel seu poder de convocatòria, per exemple, quan algú la feia sonar tots els nens corrien en direcció cap a ella.

El foc a més de ser font de llum i calor simbolitza principalment la unió (ja que antigament era a la vora del foc on es reunien per celebrar diferents esdeveniments ) tot i que també pot simbolitzar l’espurna espiritual que tots tenim a dins. D'altra banda, també pot simbolitzar el renaixement o fins i tot la salvació.

La pintura corporal representa les pintures corporals tribals que ja utilitzaven els nostres avantpassats prehistòrics. Aquestes marques dibuixades amb sang d'animals o altres materials els utilitzaven com a pintures de guerra per tal d'impressionar el seu enemic o, per altra banda, per reconèixer amb més facilitat els membres de la seva pròpia tribu. Aquestes marques també serveixen per relacionar-se amb el seu ambient, tant per crear i/o reafirmar una imatge o identitat pròpia, com per remarcar la pertinença a un determinat grup. Molt sovint, els dibuixos i els colors formen part del ritual d'iniciació d'un nou estat o grup social. Un altre punt de vista seria el de les pintures com un uniforme que representa la entrada en el món adult amb tota la seva energia vital que comporta, tal i com utilitzaven algunes tribus d'Àfrica o Austràlia.

Els uniformes que porten els menors al principi de la pel•lícula corresponen a l’uniforme de l’escola militar en la qual pertanyen. Aquest uniforme busca un major grau d’ homogeneïtat dins el grup però, d’altra banda, també fa de diferenciador respecte a altres grups. A mesura que avança la pel•lícula ens donem compte que poc a poc els nois es van deslliurant d’aquest. Primer es desprenen d’una peça o en retallen una altra fins al punt que tots els nens s’han deslliurat d’ell, excepte en Piggy i en Ralph que el duen fins l’últim moment.

L’uniforme representa la vida passada, l’esperança o desig de tornar a casa. A mesura que

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.7 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com