ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

ECONOMIA NFL (сat)


Enviado por   •  15 de Enero de 2023  •  Apuntes  •  8.579 Palabras (35 Páginas)  •  29 Visitas

Página 1 de 35

ECONOMIA NFL

[pic 1]

Aitor Guevara Izquierdo
Pol Masip Llauradó

David Olucha

1er de Batxillerat

23 de novembre de 2022

ÍNDEX

1 - GLOSSARI        3

2 - INTRODUCCIÓ        4

3 - NFL        5

4 - ELS DRETS DE TRANSMISSIÓ        6

5 - EQUIPS        7

6 - BENEFICIS ANUALS        9

7 - FONTS D’INGRESSOS        11

7.1 - PUBLICITAT        13

7.2 - TRACTES TELEVISIUS        15

7.3 - ENTRADES        16

7.4 - COMPRA-VENTA DE JUGADORS        21

7.5 - PATROCINI        22

8 - VALOR DELS EQUIPS        24

9 -  SALARIS MÉS BEN PAGATS DE LA NFL        26

10 - COMPARACIÓ AMB ALTRES ESPORTS        27

11 - CAMPANYA ECONÒMICA ESPANYOLA        29

12 - CALENDARI (2022-2023)        30

13 - BIBLIOGRAFIA        32

1 - GLOSSARI

  • Balança econòmica: ens referim a balança econòmica quan parlem sobre la estabilitat econòmica d’algo (en aquest cas d’una lliga o d’un equip), és a dir que al cap d’un any, el resultat econòmic d’entre les compres i les ventes anuals sigui positiu o major respecte al capital de l’any passat o del capital mínim que s’esperaba tenir.
  • Super Bowl:és el partit que decideix el campió dels Estats Units de futbol americà, la retransmissió televisiva amb més audiència de l'any i un esdeveniment únic que els americans ja consideren festa nacional.

La NFL, la lliga professional de futbol als Estats Units, està dividit en dues Conferències, a l'estil de l'NBA. Són la Conferència Nacional (NFC) i la Conferència Americana (AFC). Cadascuna d'elles compta amb 16 equips repartits en quatre divisions.

Al final de la temporada regular, de només 16 partits, els vuit millors equips de cada Conferència disputen els playoffs. D'aquí sortiran els dos finalistes que el primer cap de setmana de febrer disputen la Super Bowl.

  • USD = dòlar

  • 1 dòlar estadounidense = 0,97 euros

2 - INTRODUCCIÓ

Escollint aquest treball, hem decidit introduïr-nos en el món de l’esport d’una forma que mai ho haviem fet abans. Ja que no ens introduirem en el món de l’esport mirant i fixant-nos en l’ambit físic i tàctic, sinó que ens introduïrem en una nova faceta de l’esport: en l’economia.

En aquest treball us explicarem principalment els ingressos i despeses de la lliga de futbol americà NFL, parlarem sobre les seves fonts d’ingressos principals, el mercat econòmic en l'àmbit d’aquest esport, com és possible el moviment de tants diners en algo tan senzill com un esport…

L’objectiu d’aquest treball és donar a conèixer una mica més a fons l’economia en si del futbol americà, concretament de la lliga de la NFL, i veure una mica els conceptes i les branques que té l’economia d’una lliga sencera, per no dir la major lliga o la més vista d’aquest tipus d’esport. Amb aquest treball volem intentar veure com realment funciona el mercat en l’àmbit ecònomic d’una gran lliga i per tant veure si la visió dels diners que tots tenim en quant l’esport, és certa.

 

3 - NFL

La NFL (National Football League) és l'esport professional de futbol americà per excel·lència no només per ser la lliga professional més gran d'aquest esport al món i és de les més competitives, sanes, humanistes, desenvolupades tecnològicament, de gran talent professional, i de gran promoció d'un joc net si no que s'ha convertit en l'esport d'EUA més vist al món i és el major recaptador de diners al matèria d' esports en aquest país.

Tot i ser un esport el qual només es pot apreciar 6 mesos a l'any la derrama econòmica que deixa és alta, a causa de l'expectació que aquest ocasiona al país i al món. Tant així que aquest esport a optat per sobresortir de les seves fronteres i exhibir-lo en altres parts del món, però com un esport pot ser el sustent de més de 110.000 persones? Com aquest esport s'ha mantingut malgrat els problemes econòmics del seu país?

La NFL és una lliga en la qual hi ha dues conferències, la conferencia americana i la conferència nacional. Per part de cadascuna d’elles, hi ha quatre diferents grups, en els quals en cada d’aquests quatre grups hi han quatre equips. Això fa que hi hagi 32 equips en total, setze per una banda i setse per una altra.

El funcionament d’aquesta lliga consta de 18 jornades, juguen tots els equips un cop a la setmana, això aconsegueix que hi hagi molta audiència ja que no es normalitzen a veure tants partits com per exemple a la NBA que hi ha partit cada dos per tres, amb això vull dir que la gent no s’acostuma a veure tant aquest esport i és com que cada cop que acaba un partit t’entrin ganes de veure el següent.                

Aquesta és una lliga en la qual has de tenir un bon físic en quant a cames braços, tot en general. També van ben protegits amb un casc, protecció a les espatlleres, protecció també als genolls, protecció a la cuixa, el jersey de l’equip i les botes les quals et cobreixen el turmell per que no te’l torcis, i per últim també porten com a protecció un bucal, per que no els hi afectin tant els cops al cap que puguin influir a la boca.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (51.3 Kb)   pdf (737.5 Kb)   docx (834.7 Kb)  
Leer 34 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com