ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Modificacions de jornada, horari, torns, retribucions, canvi de funcions o de sistema de treball i rendiment


Enviado por   •  18 de Enero de 2022  •  Tareas  •  1.007 Palabras (5 Páginas)  •  66 Visitas

Página 1 de 5

1- Enumera les causes de modificació substancial de les condicions de treball.

Mobilitat funcional.

Mobilitat geogràfica.

Modificacions de jornada, horari, torns, retribucions, canvi de funcions o de sistema

de treball i rendiment.

2- Una empresa ha traslladat el seu centre de producció per motius logístics a una altra població. Aquest trasllat suposa el canvi de domicili dels treballadors. Explica quines opcions pot exercir el treballador pel que fa a la proposta de l'empresa.

Acceptar la mobilitat geogràfica.

Extingir el contracte sol·licitant indemnització.

3- Una treballadora amb categoria d'auxiliar administrativa ha realitzat durant 4 mesos tasques corresponents a les d'oficial administrativa, pel fet que qui ocupava aquest lloc de treball ha gaudit del descans per maternitat. En finalitzar el període de permís, la titular del lloc d'oficial torna al seu lloc. Determina quins drets té la treballadora que ha exercit d'oficial, tant durant el temps que ha exercit aquest lloc, com posteriorment.

Durant el contracte, els mateixos drets que la treballadora a la qual substitueix, excepte els complements personals com l'antiguitat. En finalitzar el contracte no té dret a indemnització, però sí a les vacances que li corresponguin, i si no les hagués gaudit, a una indemnització pels dies no gaudits.

4- Una empresa va obrir una nova sucursal a una altra ciutat i proposa a un dels seus empleats que es desplaci al nou centre per tal de gestionar l'obertura i formar el personal. Aquest desplaçament és temporal, de manera que, en finalitzar el període, tornarà al seu antic lloc de treball. Explica pas a pas quina serà l'actuació de l'empresa perquè el desplaçament tingui els efectes desitjats correctament.

L'empresa haurà d'indemnitzar al treballador per les despeses per desplaçament ocasionats i ha de tornar al treballador al seu lloc de treball inicial tan aviat com finalitzi la tasca encomanada. És necessària la conformitat del treballador.

5- Una persona amb càrregues familiars té jornada continuada, de 7:00 a 15:00 hores. L'empresa vol canviar l'horari del centre de treball per motius d'atenció al públic. A causa de la seva situació personal, aquest canvi de jornada li resulta molt onerós, pel que no està d'acord i no accepta el nou horari. Explica raonadament quines són les conseqüències d'aquest rebuig.

En tractar-se d'un canvi en el tipus de jornada, estem davant d'una modificació substancial de les condicions del contracte de treball, el que requereix l'acceptació del canvi per part del treballador, i si aquest així ho decidís, té dret a l'extinció del contracte de treball amb una indemnització de 20 dies de salari per any treballat.

6- Una empresa de 40 treballadors, té en el seu departament comercial a 12 persones. En l'actualitat, tots aquests comercials perceben un sou fix de 1180 euros mensuals i unes comissions del 2% sobre les vendes. L'empresa vol canviar el mètode de remuneració, de manera que el salari passarà de ser mixt, a només variable, abonant un salari equivalent al 3% de les vendes de cada comercial, sense salari fix. Aquests tenen garantit el salari mínim interprofessional. A partir d'aquest supòsit, contesta raonadament a les següents qüestions:

  1. Es tracta d'una modificació substancial de les condicions de treball?

Sí, ja que el canvi en el sistema de retribució és una modificació substancial.

  1. En cas afirmatiu, són modificacions individuals o col·lectives?

És una modificació col·lectiva, ja que afecta a més de 10 treballadors i més del 10% de la plantilla.

  1. Quines opcions té cada treballador?

Cada treballador podrà optar per acceptar el canvi o extingir el contracte, percebent una indemnització de 20 dies per any treballat.

7- Un treballador ha estat elegit regidor a la seva població i dedicarà en exclusiva el seu temps al servei del municipi, pel que sol·licita l'excedència a la seva empresa. En el moment d'iniciar l'excedència, té la categoria d'oficial, amb un salari de 1200 € mensuals i una antiguitat de 13 anys i 8 mesos, de manera que cobra un 12% de complement per antiguitat, a raó del 4 per quadrienni. Al final de la legislatura, havent passat 3 anys i 9 mesos, deixa el seu lloc a l'Ajuntament i desitja tornar al seu lloc de treball.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.5 Kb)   pdf (59.2 Kb)   docx (9.9 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com