ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Tarea GACI 01 Catalan


Enviado por   •  8 de Diciembre de 2022  •  Trabajos  •  1.242 Palabras (5 Páginas)  •  54 Visitas

Página 1 de 5

Tasca per GACI 01

Activitat 1:

Introducció

Segons es publica a la Web del Banc d'Espanya, analitzant el resumen de la balança de pagaments corresponent a l'any 2022, on es tenen en compte els ingresos menys els pagaments (compte corrent) i els actius menys els passius (compte financiera), la capacitat de financiació, o saldo, fou:

  • Maig: 3.8 mm d’euros. En comparació amb el mateix mes de 2021, ha augmentat un 2.4 mm.
  • Juny: 1.4mm d’euros. Comparant-se amb el mes de juny de l’any anterior, ha disminuit un 0.1 mm.
  • Juliol: 2.3 mm d’euros. Dada que demostra la disminució de d’uns 1.2 mm d’euros respecte del juliol del 2021.

Al mes de juliol, en termes acumulats, la capacitat de finançament va aconseguir uns 21,3 mm, superiors als de 16,4 mm acumulats al juliol de 2021.

[pic 1]

Gràfica de la capacitat de financiació de l'economia espanyola al llarg de la dècada 2012 - 2022.

[pic 2]

Balança de Pagaments. Compte corrent i de capital. Comparació de saldos del mes de juliol dels anys 2021 i 2022.

Partides que componen el Compte Corrent i Balança de Pagaments.

A la Balança per Compte Corrent, que forma part de la Balança de Pagaments, es recullen en resum, totes les transaccions originades per les exportacions i importacions de bens i serveis, rentes primàries i secundàries, així com els derivats de les transferències realitzades per persones individuals als seus païssos d'origen.

A continuació, es detallen els diferents components de la Balança de compte corrent.

a) Bens i Serveis:

* Serveis no turístics:

Aquesta sub-balança inclou tots el ingresos i pagaments relacionats amb qualsevol bé o servei no considerat turístic: transport, construcció, telecomunicacions, recreatius

Tant els ingressos com els pagaments de béns i serveis no turístics (que van créixer un 20 i un 31% interanual) van ser els més alts registrats en un mes de juliol de tota sèrie històrica.

* Serveis turístics:

Aquesta sub-balança correspon als ingresos i despeses a nivell internacional, en tursime i viatges, i es detalla per zones.

El superàvit va quedar en 6.3 mm, disminuint, incrementat-se en relació al mateix mes de l’any anterior que va ser de 2.8 mm  0,5mm respecte dels 2,5mm del mes de juny de l'any 2020.

b) Renta Primaria, Renta Secundaria i Renta Capital:

La renta primaria inclou rentes de treball, d'inversió i impostos a la producció, importació i subvencions.

La renta secundaria inclou transferencies  personals entre diferents païssos, de seguros i cooperació internacional,  impostos,  cotitzacions  i  prestaciones  a la seguretat social; i la renta capital es tot el benefici derivat de l'alquiler, constitució, cesió, facultats d'ús o fruïció d'un bé inmoble.

El saldo de la balança que inclou els ingressos i pagaments amb l’exterior per les exportacions i importacions de béns i serveis, i per les rendes primària i secundària (compte corrent) va ser d'1,3 mm (disminuint un 1.2 mm respecte del mateix mes de 2021). Per components, la balança de béns i serveis va registrar un superàvit de 3,4 mm.

Comentari:

Malgrat el que sembla a simple vista, és a dir, que aquest any en curs s'està millorant en relació als comptes de capital, balança de pagaments, etc., l'encariment dels productes energètics ha provocat un dèficit comercial de gairebé 32.000 milions d’euros.

En termes comparatius, les dades de la balança mostren dinamisme al sector exportador i al turisme.

Activitat 2:

International organizations which spain belongs:

Spain belongs to the European Union since June 12, 1985, but there’s another institutions that Spain belongs:

  • International Monetary Fund (IMF): since September 15, 1958 and sharing representation with some Latin American countries (México, Colombia, Guatemala, El Salvador, Costa Rica and Honduras).
  • World Trade Organization (WTO): since  January 1st, 1995. Spain joined to GATT on August 29, 1963.
  • Organization for Economic Co-operation and Development (OECD): since its creation in 1961, since on December 14 1960 Spain signed the Agreement of the Organization for Economic Cooperation and Development, which gave rise to its birth.
  • North Atlantic Treaty Organization (NATO): since May 30, 1982.

Spain has had an important representation at the European Union on political positions like European Commision or Foreign Affairs, for example.

On four occasions Spain has held the presidency of the European Council, in 1989, 1995, 2002 and 2010.

Also in EU some spanish politicians have done the work of European Commissioners: Marcelino Oreja, Pedro Solbes, Loyola de Palacio, Abel Matutes, Manuel Marín, Joaquín Almunia and Miguel Arias Cañete since November 1st, 2014.

Three Spanish politicians have presided the European Parliament:

  • Enrique Barón since 1989 to 1992.
  • José María Gil-Robles since 1997 to 1999.
  • Josep Borrell since 2004 to 2007.

Nowadays Mr. Josep Borrell presides over the Foreign Affairs Council and directs the Common Foreign and Security Policy, while ensuring the coherence and coordination of the EU's external action.

Mr. Miguel Arias Cañete es Commissioner for Climate Action and Energy since November 2014.

Since June 2017 Mr. Luis de Guindos is the vice-president of the European Central Bank. Also ince 1996 to 2000 he was Vice-president of the EU Economic Policy Committee.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9.3 Kb)   pdf (306 Kb)   docx (414.6 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com