ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Tota la informació que hem obtingut al llarg del desenvolupament del treball ha sigut gràcies a la pròpia pàgina web corporativa de CEPSA..


Enviado por   •  18 de Marzo de 2017  •  Trabajos  •  3.892 Palabras (16 Páginas)  •  231 Visitas

Página 1 de 16

INNOVACIÓ I DESENVOLUPAMENT D’UNA ECONOMIA GLOBAL: 
CEPSA

[pic 1]                                                                                                                         




                                                                                                                           
Pol Codina

                                                                                                                  Pol Gericó

                                                                                                                  Albert Piñas

                                                                                                                  Marc Valentín

                                                                                                                  Professor: Eloi Serrano[pic 2]

Tota la informació que hem obtingut al llarg del desenvolupament del treball ha sigut gràcies a la pròpia pàgina web corporativa de CEPSA.

Què és CEPSA?

CEPSA (companyia espanyola de petrolis S.A.U), es defineix en la seva pàgina web com una organització energètica global, present en totes les fases de la cadena de valor del petroli, format per aproximadament 11.000 treballadors.

Realitza activitats d’exploració i producció de petroli, refineria, distribució i comercialització de derivats petrolífers, petroquímica, gas i electricitat.

[pic 3]

Fou fundada al 1929 com a societat anònima i és coneguda per ser la primera empresa de petroli privada espanyola. CEPSA és el quart grup industrial espanyol per volum de facturació. Actualment té distribuïts a tots els seus professionals per 4 dels 6 continents: Europa, Àsia, África i Amèrica. Això mostra la forta projecció internacional i la gran ambició de creixement de CEPSA.

[pic 4]

Aquesta organització petrolífera és reconeguda com una de les 35 empreses més grans del món, i dins del seu sector, es situa entre les 10 primeres d’Europa, per volum de facturació (23.903M en el 2014). És juntament amb l’empresa Shell, la única de les grans multinacionals petrolífera d’Europa que no ha comptat per la seva formació amb la participació del sector públic.

[pic 5]

Com podem veure en la taula anterior, durant els darrers anys, ha mantingut pràcticament el seu volum de vendes (sense tenir en compte impostos especials), tot i que el seu benefici atribuïble després d’impostos ha decaigut en 884M en el 2014 respecte al 2013.

Per conèixer més profundament com funciona CEPSA i en què es basa la seva estratègia, procedim a veure quina és la seva Missió, Visió i Valors.

  • Missió: aportar l’energia que precisa cada realitat.
  • Visió: ser la companyia global de preferència.
  • Valors: seguretat dels treballadors, compromís de sostenibilitat de l’entorn, búqueda de millora contínua, capacitat de lideratge i solidaritat.

Així doncs, d’això extraiem que CEPSA gràcies a la seva capacitat d’adaptació, es mostra ambiciosa adquirint una visió global, buscant d’aquesta manera una expansió internacionalitzadora per a tot al món. Tot això ho fa mitjançant la seva gran vocació de servei, amb proximitat i flexibilitat. Si a això li sumem els seus principis basats en la fiabilitat, eficiència i professionalitat; tenim els ingredients necessaris per al seu èxit.

A més a més, mostra preocupació per a tots els integrants d’aquesta organització; ja sigui empleats, mitjans de comunicació, comunitats veïnes, clients o proveïdors. Podem trobar més informació sobre aquest tema en el subapartat “CEPSA y la Sociedad” que es troba dins de l’apartat “Responsabilidad Corporativa” dins de la seva pàgina web.

[pic 6]

[pic 7]

Internacionalització de CEPSA

A priori, veiem que aquesta organització posa bastant èmfasi en realitzar accions internacionalitzadores. La decisió d’internacionalitzar-se o no, ha d’estar recolzada per raons de pes, no només per l’esforç inicial que s’ha de fer, sinó pel risc i temps que això comporta.

Entrar i competir en un mercat exterior no és fàcil. S’ha de conèixer bé el país, la cultura, l’entorn en el que estàs i els competidors amb qui has d’enfrontar-te. Obvi és que el consum de petroli és necessari, i per tant és i serà molt elevat. Per aquest motiu, en aquest cas, almenys de moment, la teoria del cicle de vida del producte de Vernon no s’hauria de tenir en compte; ja que el consum de petroli seguirà perdurant durant molts més anys.

En un mercat global, que cada cop és més obert, hi ha cada cop més oportunitats per aquelles empreses que tinguin clares i sàpiguen explotar les seves avantatges competitives.

De fet, es diu que les empreses que s’internacionalitzen, es caracteritzen per ser empreses més competitives, més productives i amb més capacitat d’adaptació. Òbviament, una empresa com CEPSA, amb el nivell de coneixement i d’estabilitat que té, té la suficient capacitat com per seguir duent a terme projectes internacioalitzadors.

El motiu de CEPSA per internacionalitzar-se pot ser perquè vol augmentar beneficis, per millorar la competitivitat i fortalesa de la pròpia organització, perquè ha identificat oportunitats (un país molt ric en un recurs, per exemple Porter 1990) o necessitats no satisfetes, per diversificar el seu negoci i per tant reduir els riscos (Rugman 1981) o per tots els motius esmentats anteriorment. Per aquest motiu, remarquem, que abans d’internacionalitzar-se ha de realitzar certs estudis i obtenir molta informació; per tal d’analitzar si pot o no sortir-li a compte una possible internacionalització (Coase 1937).

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (22.3 Kb)   pdf (1 Mb)   docx (834 Kb)  
Leer 15 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com