ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Como se da la Sociopsicologia del trabajo ejercicios practicos


Enviado por   •  23 de Noviembre de 2017  •  Apuntes  •  1.105 Palabras (5 Páginas)  •  401 Visitas

Página 1 de 5

        

El treball com a valor

 

  • Presentació i objectius
  • Enunciat
  • Criteris d’avaluació
  • Format d’entrega
  • Data de lliurament

Presentació

Aquesta PAC pretén ajudar-nos a reflexionar sobre la institució del treball, entesa aquesta com una institució política, sociocultural i psicològica que ocupa un lloc central a les nostres vides: el treball doncs, com un pilar bàsic, no tan sols de l’ordre social global, sinó fins i tot com a font de la felicitat de les persones. Però, és possible que estem visquem un procés de canvi cap a una societat postmaterialista on el treball sigui un valor en decadència? D’altra banda, l’accés a un lloc de treball no és necessàriament garantia de benestar i qualitat de vida, hem, potser, d’estar d’acord amb la cèlebre frase de Clinton de “Qualsevol treball és millor que cap” ?.

Aquesta primera prova d’avaluació busca reflexionar entre d’altres aspectes, sobre el treball com a valor, sobre el treballcentrisme i sobre les tendències de canvi de la societat del treball.

Presteu especial atenció als criteris d'avaluació, ja que ells seran els quals guiïn l'avaluació que es farà d'aquesta PAC.

Objectius

  1. Assimilar el caràcter sociohistòric i cultural del concepte treball, i reflexionar des d’una perspectiva psicosocial sobre les seves implicacions.
  2. Reflexionar sobre les implicacions axiològiques de la transformació del món del treball.
  1. Enunciat de la PAC

Documents necessaris per poder fer la PAC:  

Doc 1- Los 15 consejos «estrella» para encontrar trabajo de Adecco

http://www.abc.es/economia/20141130/abci-consejos-para-encontrar-trabajo-201411281811.html

Doc 2- Perspectivas Sociales y del Empleo en el Mundo – Tendencias 2016

http://www.ilo.org/wcmsp5/groups/public/---dgreports/---dcomm/---publ/documents/publication/wcms_540901.pdf

Doc 3- Video Youtube, trabajadores desechables

  1. Analitza quin és el valor del treball que es desprèn de cadascun dels tres documents? Explica-ho amb les teves paraules.

Pel que s’exposa en el text `` Los 15 consejos «estrella» para encontrar trabajo de Adecco ´´ posa èmfasi en la concepció cultural del no-treball (voluntari, en la ganduleria, involuntari en la desocupació estructural) com un contravalor moral. En l’article s’aposta per donar un valor positiu al treball amb l’ objectiu de compatibilitzar el treball  amb felicitat.Es cerca la manera de trenca amb la concepció negativa de la cultura del no-treball. Per aquest motiu la we d’Adecco posa a l’abast als usuaris eines d’ajuda i millora per a la ceca de feina.

En relació al text `` Perspectivas Sociales y del Empleo en el Mundo – Tendencias 2016 ´´en el text el presenta el treball com una realitat natural, en la que s’exposa una realitat comú de la taxa de desocupació en la població i la desigualtat d’oportunitat. Per altre banda durant el text exposa   l’augment de la taxa d’ocupació estacional, aquí hi ha una dicotomia entre el que exposen donat que indiquen en les estadístiques posteriors que augmenta, però la realitat que plasma es que hi ha un augment  en certes temporades de l’any i els treballadors tenen unes condicions precàries a nivell salarial i contractual.

En el vídeo `` trabajadores desechables ´´ veiem representada la realitat de la precarietat laboral que es viu actualment. Les institucions que vetllen per les polítiques laborals destinen pocs recursos a cercar solucions per eradicar aquest fet. Per altre banda hi ha molts treballadors amb formació i aptes per a cobrir vacants i en canvi son destinats a realitzar treballs lluny de la seva formació per a poder subsistir.

  1. En base a un hipotètic eix “modernitat – postmodernitat” (i la seva consideració del treball) on situaries cadascun del textos. Justifica-ho en base aspectes concrets del document i del mòdul.

El text 1 podria estar dins de l’eix de modernitat, en tant que aquest és un exemple de la concepció treballcentrista. Tots aquells individus que no compleixin el seu deure (acceptació i obligació) seran “castigats”, considerats ganduls. Dit d’una altra manera, l’adopció del treball com a realitat natural també significa la condemna cultural del no treball com un contravalor moral. Per tant, el gandul no té cabuda en el sistema socioeconòmic. Per aquest motiu s’exposen un seguit de pautes per afavorir que aquest col.lectiu tingui accès a cercar un treball normalitzat.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.5 Kb)   pdf (226.8 Kb)   docx (26.7 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com