ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

NIÑO INFORMADO, NIÑO PROTEGIDO CONTRA LOS ABUSOS. AGRESIONES DE LA INFANCIA


Enviado por   •  17 de Febrero de 2016  •  Resúmenes  •  753 Palabras (4 Páginas)  •  196 Visitas

Página 1 de 4

NIÑO INFORMADO, NIÑO PROTEGIDO CONTRA LOS ABUSOS.                    AGRESIONES DE LA INFANCIA

http://www.elperiodico.com/es/noticias/sanidad/abuso-sexual-preparacion-paterna-ninos-discriminacion-agresion-4893507

  1. Descripció breu de la noticia

Actualment, a Espanya, les agressions sexuals afecten entre el 4% i el 8% dels menors.

Aquesta noticia ens parla d’això, exactament d’un abús del professorat de l’escola Maristas de Barcelona, on alumnes i exalumnes van ser abusats sexualment no per un professor, sinó per més d’un.

El que està clar és que els nens no tenen recursos per poder evitar aquests abusos sexuals ja que són inesperats i sobtats. No obstant això i no sorprenent, entre el 15% i el 23% dels abusos són de nenes, la majoria.

Estudis psicològics diuen i informen que els pares haurien d’ensenyar als seus fills a identificar als pederastes (no és fàcil) i a que aquest sàpiga que un adult pot tenir una conducte sexual inapropiada i que intentin apropar-se a ell.

Això no serà fàcil i superable per la víctima si els seus pares posen en dubte la confessió del seu fill ja que farà que augmenti el trauma, si fos així i no avisessin a la policia farien que el nen es pensés que els seus pares siguin còmplices de l’acte.

  1. Exemples des de cadascun dels elements integrants dels tres eixos del comportament

  • Individu- societat

Aspectes que en un moment concret facilitin l’atracció del professorat respecte els alumnes, problemes que tinguin en el seu entorn social, o bé, pot ser causa dels factors ambientals, ja sigui la família, grups de pares, grups socials... s’identifiquen com aspectes transpersonals, és a dir, la sociologia.

Pel que fa als aspectes unipersonals, de la psicologia de l’individu, tindríem en compte el comportament de l’individu, el què passa per la seva ment, entre altres coses, podríem dir que el comportament d’aquests individus que van abusar sexualment els alumnes de l’escola van ser causats per una atracció física dels alumnes, o malalties psicològiques del professorat, o bé per la seva personalitat, impulsivitat, intel·ligència i emoció. Tot això són conductes i comportaments que aquets generen sense o amb motiu.

Pel que fa a la psicologia de l’alumne, aquest no expressava cap símptoma d’abús ni va canviar el seu comportament en vers això, cosa que no s’explica. Poder va ser por a efectes secundaris que poguessin passar o simplement per la ignorància del fet.

Per altra banda, diferenciaríem els problemes actuals que passen a la societat o cultures del entorn que facin que els professors s’identifiquin en elles i actuïn d’aquesta manera com a aspectes interpersonals, és a dir la psicologia social. O sigui, el seu comportament gira entorn el que passi a la societat conjuntament amb el que li passi per la seva ment.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (5 Kb) pdf (88 Kb) docx (11 Kb)
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com