ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Pensar rapido pensar despacio.


Enviado por   •  9 de Mayo de 2016  •  Apuntes  •  2.427 Palabras (10 Páginas)  •  258 Visitas

Página 1 de 10
  1. En els supermercats, les xocolatines i els caramels solen ser al costat de les caixes. Perquè? Raona la resposta.

En tots els supermercats trobem que a la zona de les caixes estan habilitades unes petites prestatgeries que contenen diferents llaminadures , caramels , xocolates , xiclets , és l'última temptació que ens incita a gastar més diners , és com les postres després d' un àpat copiós .

El neuromàrqueting és el sistema catalogat com el màrqueting actual, estudia la ment consumista, la distribució dels comerços, la ubicació dels aliments i productes, i diferents aspectes que permeten millorar i incrementar les vendes. A partir d'alguns estudis realitzats, es desenvolupen regles o trucs psicològics per augmentar les vendes, en aquest cas parlarem d'aquelles estratègies que permeten potenciar les denominades compres espontànies en els supermercats.

No es deixa res a l'atzar , tot segueix un pla i la meta és aconseguir que els consumidors comprin el major nombre d'articles possibles. En qualsevol racó estan posades en marxa estratègies o trampes que pretenen fer caure als consumidors en la temptació .

Les compres espontànies són aquelles en què els consumidors es deixen portar pels seus impulsos i poden representar fins al 60% de les vendes. En la compra per impuls o compra no planificada, determinats estímuls en els supermercats desperten els desitjos d'adquirir articles que no són necessaris i que en principi no s'haurien comprat, són compres clau ja que com hem indicat, poden representar fins al 60% de les vendes. Adquireix un paper molt important la part emocional dels consumidors, tota una maquinària es posa en marxa apel·lant emocionalment als consumidors.

Però, per què les zones de caixes dels supermercats de gairebé tots els racons del planeta estan plens de apetitoses però poc saludables llaminadures, caramels i xocolatines? La culpable és en realitat la pròpia psicologia de les compres del consumidor. Encara que li costi sovint confessar-ho, la veritat és el consumidor posa el peu al supermercat amb un únic objectiu en ment: consumir el més possible. Per això precisament els recorreguts en els supermercats van en el mateix sentit que les agulles del rellotge, els productes dirigits als nens estan col·locats a les prestatgeries més baixes (i cuan un nen agafa un producte de baix cost com pot ser un caramel i et demana que li compris es molt complicat dir-li que no) i els productes més cars estan a l'alçada dels ulls del comprador adult. I en aquesta mena de "parc d'atraccions del consum" que són els supermercats la zona de caixes és l'autèntica joia de la corona. "En aquesta zona les vendes per metre quadrat són les més altes dins el supermercat".

Quan arriba a la zona de caixes, el consumidor està amb el pilot de la compres completament encès i ho està perquè està esperant. Mentre espera la cua , el consumidor s'avorreix i per matar l'avorriment no dubta a ficar al carret 1 anodina ( però barata ) bossa de gominoles que en altres circumstàncies no s'hauria plantejat ni tan sols comprar.

També cal dir que l'acceptació pública de les llaminadures ha minvat molt en els últims anys . El consumidor és cada vegada més conscient del que menja i no dubta a donar l'esquena a les llaminadures i la xocolata per reemplaçar-los per sucs de fruites i amanides preparades . Precisament per aquesta raó, aquests aliments tenen cada vegada més protagonisme en les zones de caixes dels supermercats.

ECONOMIA I

ROBERT   NADAL   TARRAGONA

47696480-T

  1. Cerca a la Xarxa informació sobre l'anomenat "Marshmallow experiment", iniciat en els anys 60 per Walter Mischel de la Stanford University. Un cop conegut en què ha consistit i els seus principals resultats, cal avaluar-ne les implicacions per a la presa de decisions, especialment en l'àmbit del consum.

És una mostra sobre un comportament, d'una emoció a vegades un impuls. Parlem de la gratificació diferida o gratificació retardada és la capacitat d'esperar per tal d' obtenir alguna cosa que un vol. Aquesta capacitat és generalment considerat com un tret de personalitat que és important per a l'èxit de la vida. Daniel Goleman ha suggerit que és un component important de la intel·ligència emocional. Les persones que no tenen aquesta característica es diu que necessita la gratificació instantània i poden patir per la manca de control dels seus impulsos.

No podem evitar-ho, som uns éssers tremendament impacients i seguim sense entendre ni controlar el quart i valuós element de l'espai : el temps.

Generalment, la majoria d'individus prefereixen resultats immediats abans que a llarg termini , abans d'esperar , perquè no comprenem el temps ni l'espera ( " el que espera, desespera " ) , i això ho va demostrar el psicòleg Walter Mischel de la Universitat de Stanford el 1972 a l'experiment dels marshmallows .

Aquest experiment es basa en l'estudi de la psicologia del comportament ( sembla que no, però un bon domini de la psicologia pot dominar el món).

Aquest experiment analitza com es comporten els nens quan se'ls fa esperar i se'ls proposen coses que volen com una simple núvol de sucre (això és un exemple, podem oferir qualsevol cosa, com dolços, llaminadures o qualsevol cosa sucosa que se us acudeixi) . En l'experiment, de vegades se'ls diu quant temps esperessin, i d'altres no. Què creieu? La majoria dels nens esperaran o faran desaparèixer el núvol de sucre en un obrir i tancar d'ulls?

Doncs hi ha de tot, alguns fan desaparèixer el núvol de sucre en un espetec, altres intenten evitar la temptació tapant-se els ulls, uns altres són més (si em permeteu l'expressió) autodestructius i es queden mirant la temptació sense fer res, i altres donen cops de peu amb un evident nerviosisme i desesperació. Al final de l'experiment, dues terceres parts acaben sucumbint a la temptació, i l'altra tercera part triaven esperar, triaven l'anomenada gratificació diferida. És a dir, només el 33% dels nens aconseguien esperar i aguantar per aconseguir un premi més gran al final de tot.

Però l'experiment no acaba aquí. Quan es va analitzar a aquests nens anys després (durant l'experiment tenien entre 4 i 6 anys) es van descobrir diverses coses molt interessants, que ens ajuden a comprendre certs tipus de personalitats actualment:

Els nens més impulsius, que acabaven amb el núvol de sucre de seguida, acabaven traient pitjors notes que els altres nens i sent més incompetents.

Els nens amb més autocontrol i capacitat de planificació de futur, acabaven sent més aplicats i capaços en les diverses facetes de la seva vida quotidiana.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (15 Kb)   pdf (200 Kb)   docx (17 Kb)  
Leer 9 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com