ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Psicologia Social


Enviado por   •  18 de Diciembre de 2013  •  700 Palabras (3 Páginas)  •  482 Visitas

Página 1 de 3

La Psicologia Social és una disciplina científica que estudia com els fenòmens psicològics estan determinats i conformats per processos socials i culturals. La Psicologia Social presenta tres grans corrents:

 Psicologia Social Psicològica. (PSP)

 Psicologia Social Sociològica. (PSS)

 Psicologia Social Construccionista. (PSC)

Mòdul didàctic 1: El com i el perquè de la psicologia social. Pàgina 5, línies 1-2.

Mòdul didàctic 1: El com i el perquè de la psicologia social. Pàgina 20 , línies 1-30.

El terme cultura és ambigu i polisèmic, amb significats de vegades oposats i contradictoris. El seu sentit ha anat canviant al llarg del temps i, en l'actualitat, s'ha convertit en una clau determinada per a explicar qualsevol procés social.

Mòdul de lectura de Joaquim Beltran " La tradició antropològica i la diversitat cultural". Pàgina 7, línies 10-13.

La posició de les diferents perspectives vers la cultura

Partint de la forma en què PSP, PSS i PSC entenen la relació entre individu i societat tindrem que la postura de cada un d'aquestes perspectives de la Psicologia Social vers la cultura són:

Psicologia Social Psicològica. (PSP)

Aquesta perspectiva es centra en els fenòmens individuals i en els determinants innats de la conducta social. Per entendre millor aquets corrent, hem de veure la importància que de d'aquest se li dóna a l'individu en tant que l'individu i no com una mera part de la societat. Admet també que la societat influeix en el procés de desenvolupament de cada persona que neix amb unes característiques concretes, entre elles el sexe; indistintament del lloc o del context històric i cultural.

Partint de l'idea de que la dona o el home ho són per naturalesa, però que després la societat i la cultura en què viuen els farà desenvolupà unes conductes determinades, podríem contextualitzar-lo dient que un subjecte heterosexual, homosexual o bisexual, neix com a tal i el fet de desenvolupar la seva orientació sexual, practicar-la, publicar-la o reprimir-la, dependrà com la seva cultura i societat influeixi en el seu desenvolupament, bé fen-li reprimir les seves tendències o bé donant-li llibertat per expressar-les.

Un altre clar exemple, és el desenvolupament de les dones en diferents societats i cultures.

Mòdul didàctic 1: El com i el perquè de la psicologia social. Pàgina 20 , línies 1-30.

Mòdul didàctic 1: El com i el perquè de la psicologia social. Pàgina 31,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.4 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com