ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Compartir Interessos I Només Interessos


Enviado por   •  14 de Abril de 2014  •  582 Palabras (3 Páginas)  •  110 Visitas

Página 1 de 3

Compartir interessos i només interessos

Comparteixo, després existeixo. Aquesta premisa, i frase de moda, és la base de tota sociabilització en el present món digital. Compartim videos, imatges, notícies... continguts pensats per, crear capturar i entregar valor mitjançant una infinita xarxa anomenada Internet.

Com assegura la professora Trukle “La tecnologia opera com un complement per combatre la solitud” així doncs, en una societat al·lèrgica al seu propi espai m’he disposat a investigar l’existència d’alguna xarxa social on, tot i viure del fet de compartir, s’ensenyi la part més natural i pura de l’usuari que es troba darrere la pantalla, no tant basat en una imatge sinó en el fet de compartir interessos.

Un cop visitats alguns espais virtuals com Facebook, Twitter, Linkedin, Google+ i Instagram he pogut comprovar el punt d’inflexió que ens permeten presentar-nos com algú que no som: els retocs; editem els missatges, corregim, esborrem i ens retoquem per veure'ns millor. Aquí està el gran servei d’aquestes xarxes socials: et permeten crear el teu propi aparador per vendre’t explotant el seu principal servei com a eines per compartir continguts.

Així doncs m’he volgut centrar en l’origen del compartir, enviar un enllaç a una altre persona per tal de saber l’opinió sobre la informació enviada i sense la necessitat de ser modificada. No l’he trobat. Totes les xarxes socials tenen l’opció de poder crear una falsa imatge de tu, però el que si que existeix és una xarxa social que s’hi acosta molt basada en compartir interessos mitjançant enllaços, el simple URL del que t’interessa d’una manera diferent i visual. Pearltrees, una eina de col·laboració que permet als usuaris recopilar, organitzar i compartir qualsevol enllaç que troben en línia, així com pujar fotos i notes personals. La innovació recau en un interface visual i únic que permet als usuaris arrossegar i organitzar els URL recollits en “perles” formant així els seus propis arbres de continguts.

El que m’ha xocat d’aquesta xarxa social és que no enfoca els seus serveis a l’usuari sinó al contingut que es comparteix. Utilitza un mapa de la ment com a interface per ajudar a organitzar els accessos directes de les pàgines web d'una manera molt més intuïtiva que la llista de favorits del navegador típic. També permet connectar amb altres usuaris que comparteixen interessos similars, la qual cosa ho situa en el mateix camp que altres eines de bookmarking social. No és l’usuari el que busca a un altre usuari sinó que és la informació mateixa la que s’uneix a altres continguts semblants enllaçant així, el que molt bé anuncia la xarxa social: els interessos.

Finalment, en la meva recerca per trobar el fet de compartir

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.9 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com