ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

IDENTITAT DIGITAL


Enviado por   •  19 de Noviembre de 2022  •  Trabajos  •  886 Palabras (4 Páginas)  •  28 Visitas

Página 1 de 4

I TU QUI ETS A INTERNET?

Des de que vam treure el tema d’Identitat Digital a la classe vaig pensar que aquest era un tema molt interessant per treballar més a fons. És per això, que quan se’ns va plantejar un repte per treballar i poder arribar a una conclusió personal vaig pensar en la Identitat Digital.

La pregunta que jo em plantejava des de un principi és: Que és la identitat digital i com la podem gestionar de forma correcte? Després de investigar sobre tot aquest món, he arribat a aquestes conclusions:

En el món real, la identitat és el conjunt de trets que caracteritzen a una persona davant els altres, és a dir, és una suma d’atributs.

La identitat digital, o també anomenada Identitat 2.0, és la imatge de nosaltres que projectem des de Internet amb o sense la nostra participació. Està formada per múltiples peces de dades formals i informals, reals i imaginaris. Actualment, vivim en un món on Internet ha adquirit un protagonisme indiscutible. Casi ningú pot viure d’esquenes a la xarxa. Cada vegada la nostra participació és major a la xarxa i això comporta la creació d’una empremta digital.

 

En aquesta imatge és pot observar com ha evolucionat la presència de la identitat digital degut a totes les nostres activitats a la xarxa en el pas dels anys. Es pot observar, sempre tenint en compte que és una generalització i tot depèn del nostre context personal, que cada vegada té més importància la nostra presència a la xarxa i, per tant, la nostra identitat en ella. Cada moment que passem a Internet estem deixant rastre del que fem, és a dir, estem deixant empremta del que acaba representant la nostra identitat a la xarxa. Per exemple, si visitem una pàgina de fotografies, estem deixant entreveure els nostres gustos i aficions. O també, si participem en una xarxa social, vulguem o no, estem deixant allà la nostra opinió sobre una gran quantitat de aspectes. Així doncs, podem definir la Identitat digital com el conjunt de característiques que ens identifiquen dins la xarxa. Aquesta identitat excedeix el concepte de identificar ja que a través de la nostra empremta digital ens poden conèixer tant o més que a la vida “real”. A tot això, s’afegeix la característica pròpia d’internet, i que no existeix fora la xarxa, que és la permanència de dades. [pic 1]

Una identitat digital ben gestionada i homogènia amb una identitat analògica no repercuteix tan sols en una vida més activa en tots els àmbits, sinó que també tendeix a consolidar un entremat social més sòlid fora d'Internet. La identitat digital es pot configurar de moltes maneres i una mateixa persona pot tenir diferents identitats utilitzant eines diverses o tenir només una.

De forma activa, una identitat digital es construeix aportant textos, fotografies i vídeos a Internet. En les xarxes socials es construeix a partir d'un perfil d'usuari que sovint s'enllaça amb perfils d'altres usuaris. Però la construcció d'una identitat digital està ineludiblement lligada al desenvolupament de habilitats tecnològiques, informacionals i una actitud activa a la xarxa, participativa, oberta i col·laborativa.[pic 2]

Sempre s'ha de tenir en compte que la privacitat segueix sent un valor. És molt important saber que a les xarxes no hauria de ser un lloc on plasmar els nostres problemes de forma explícita i oberta a tothom. Òbviament, la llibertat d'expressió no es discuteix, tot i així no podem caure en l'error de difondre dades o qüestions, les quals la seva difusió pot   generar-nos problemes i, d'altra banda, cap mena de solució al nostre problema.

Es tracta de plantejar-nos si el nostre jo presencial publicaria el problema a l'abast de tothom, i, no tan sols això, sinó que aquest problema o dada quedés gravat per sempre més. [pic 3]

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6 Kb)   pdf (1.4 Mb)   docx (1.4 Mb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com