ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Tecnología RFID


Enviado por   •  10 de Noviembre de 2022  •  Tareas  •  879 Palabras (4 Páginas)  •  87 Visitas

Página 1 de 4

Definició La identificació per radiofreqüència o RFID (del anglès Radio Frequency IDentification) és un tipus de tecnologia que permet, mitjançant etiquetes que contenen un xip i una antena, emmagatzemar, enviar i rebre informació sense fils i molt ràpidament a través de radiofreqüència[1][2].

Beneficis Els objectes s’identifiquen amb microxips que compten amb una gran capacitat d’emmagatzematge de dades, a més permeten realitzar la lectura de forma pràcticament instantània, a distància i sense necessitat de línia de visió. Un dels principals problemes que podem trobar a la cadena de subministrament és que hi pot haver productes embolicats o amb diversos packaging dels quals necessitem capturar dades, amb la tecnologia RFID això no serà un problema, ja que permet fer la lectura sense necessitat d'un contacte directe amb el producte, ni tan sols cal estar-hi a prop. Així mateix, les dades captades seran enviades de forma automàtica a una base de dades global. D'aquesta manera, per consultar la informació sobre un determinat producte, només necessitareu un dispositiu amb accés a Internet, sense importar el lloc on estigueu. D'altra banda, gràcies a la seva velocitat de resposta, menys de 100ms, la tecnologia RFID és, actualment, el sistema més ràpid per identificar i localitzar de manera automàtica qualsevol producte que necessitem. A més, els usuaris coneixeran amb precisió i en temps real l'estoc de cada producte i fins i tot saber si un determinat article no està col·locat on li correspon. Igualment, podran disposar d’informació com quan ha estat extret un article i on es troba ubicat. Això permet reduir notablement els temps de gestió, augmenta la productivitat i disminueix els nivells a l'inventari. És a dir, millora notablement la gestió integral del magatzem. Els operaris comptaran també amb més llibertat i treballaran amb major eficiència en reduir-se els moviments que han de realitzar. D'altra banda, gràcies a la seva avançada tecnologia es pot combinar amb elements relacionats amb la seguretat, prevenint, així, possibles robatoris a les botigues de venda o magatzems.

Funcionament i tecnologia Les solucions RFID es componen d’una antena RFID, un lector RFID (Transceiver) i una etiqueta RFID (RF-tag). Depenent de la mida del magatzem i de la seva configuració també poden ser necessari instal·lar arcs de lectura o portals RFID. Les antenes RFID són l'intermediari necessari perquè els lectors RFID puguin transmetre el senyal de radiofreqüència i rebre la informació tornada per les etiquetes RFID o TAG de manera efectiva. Els arcs o portals RFID consisteixen en una sèrie d'antenes i, en algunes ocasions, lectors instal·lats en un arc o torres de pas, de manera que registren tots els moviments de productes, matèries primeres o mercaderies marcades amb etiquetes RFID que transiten a través del Arc RFID. Normalment són objectes que van dins de palets o carretons que transiten per una porta o punt d'accés equipat amb un portal RFID. Sens dubte és una eina necessària per poder comptar amb un magatzem intel·ligent.

En

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.8 Kb)   pdf (45.6 Kb)   docx (9.2 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com