ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

ARTE SOL IXENT


Enviado por   •  9 de Junio de 2014  •  528 Palabras (3 Páginas)  •  287 Visitas

Página 1 de 3

SOL IXENT. IMPRESSIÓ

Títol: Sol ixent. Impressió

Autor: Claude Monet

Cronologia: 1872

Estil: impressionista

Tècnica: Oli

Suport: tela

Lloc: Musée Marmottan (París) - Primer es trobava al saló dels refusats.

Primera aproximació: S'aprecia un instant en que surt el sol, que es reflexa en l'aigua del mar on hi ha unes barques.

Anàlisi formal

Elements plàstic: línia o dibuix:

En aquest quadre no hi ha dibuix previ per donar forma als elements del quadre. Les formes insinuades del quadre venen fetes per pinzellades ràpides i de colors purs. Aquestes pinzellades arrebossades.

Elements plàstic: colors:

És l'element fonamental. Monet per representar el moment de l'albada utilitzant els tons blaus i taronges, ja que són colors complementaris tal i com s'explica en la teoria dels colors contrasta i això va agradar molt i, per això, ho van utilitzar els impressionistes.

El taronja en la rodona del sol i la seva reflexió al mar únicament hi és aquí, després tot són tocs de blaus.

Elements plàstic: llum:

Plasma la llum en tots els seus efectes, el quadre és només un efecte de la llum. El que fa es plasmar la primer llum del dia en aquest paisatge. La llum afecta al color i es precisament això el que dona realitat.

Composició:

Pel que fa a la composició es poden apreciar tres grups de personatges (els que firmen, els dos personatges de l'esquerra i el conjunt de la dreta), aquests conjunts estan relacionats pel mobiliari, encara que el central és el de la signatura.

Ritme - temps:

Aquest quadre té un ritme dinàmic i un temps anecdòtic amb els quals capta el despertar del dia. Es insitu comuna fotografia instantània.

Estil:

És un estil impressionistes.

Monet és el màxim representant d'aquest estil que pertany últim terç S.XIX. L' impressionisme neix amb un grup de joves rebutjats del saló oficial i van decidir exposar en un tercer pis del número 35 del Bulevard dels Caputxins. Aquest autor joves són: Cézanne, Renoir, Degas, Pissaro... El nom de grup prové d'un article on un crític d'art va explicar que li havia dit Monet sobre el títol del seu quadre, el crític se'n riu i en fa burla, des de aquest moment els tillen d'impressionistes.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com