ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Caso BIGUES S.L.


Enviado por   •  2 de Mayo de 2016  •  Apuntes  •  1.448 Palabras (6 Páginas)  •  239 Visitas

Página 1 de 6

BIGUES S.L.

Amb més de cinquanta anys d’experiència reconeguda, l’ empresa BIGUES S.L., avalat pel desenvolupament de grans projectes,  així com, per la seva resposta eficaç en tot tipus d’obres, s’ha consolidat com una de les empreses nacionals més importants en el món del formigó prefabricat.

Bigues S.L. disposa d’una gran capacitat de producció i d’un complex industrial altament desenvolupat que la converteixen en líder de la prefabricació de formigó, tant per la seva capacitat de producció com per l’oferta diversificada de productes prefabricats que elabora.

A partir d’aquestes premisses, l’empresa es proposa emprendre un repte que té el sector de la construcció: la seva industrialització i el desenvolupament del formigó prefabricat, afavorint noves tècniques que ofereixin una gran diversitat de solucions amb l’aplicació d’una obra senzilla partint d’un sistema constructiu obert. Tot això amb el suport d’un equip tècnic altament especialitzat i una voluntat de divulgació de noves tècniques, així com també de l’elaboració d’un discurs teòric que pugui arribar a tots els interlocutors del sector.

Els prefabricats de formigó pretensat per a l’elaboració de forjats unidireccionals comprenen tres grans grups: elements semi-resistents, semi-bigues i semi-lloses; elements auto-resistents, biguetes doble T i tubulars; i lloses alveolars o nervades, per a grans llums i càrregues importants. Tots ells són sotmesos a rigorosos processos de control els quals es troben avalats pel segell de conformitat CIETAN i el prestigi de ser membres d’IPHA (International Prestessed Holowcore Association).

Actualment ens centrem en les biguetes auto-resistents de 18 i 22 cm d’alçada per 5 metres de llargada, ambdós tipus. Aquestes biguetes tenen la possibilitat d’integrar-se en un forjat de biga i revoltó, amb la condició d’autoportant en la fase de muntatge.

Aquesta bigueta està composada bàsicament per dues modalitats: una de 18 i una altra de 22 cm d’alçada, les quals amb un innovador disseny la idealitzen per tal d’obtenir una òptima resposta davant l’esforç tallant i l’esforç rasant, aquestes dues variables son les  que més condicionen la bigueta, a la vegada que són  summament exigents en els elements auto-resistents.

A més a més, cal dir que de les biguetes de 18 i 22, en diferenciem dos models més de

cadascuna, en funció de si es tracta de bigues amb tres o sis varetes de fil grafilat.

[pic 1][pic 2][pic 3]

APLICACIONS

Les biguetes auto-resistents són una gran aportació a l’edificació per a l’ús de cobertes lleugeres de naus industrials, cobertes d’encadellats i teules o forjats de sanejament per a l’edificació. Les biguetes auto-resistents d’aquesta empresa es distingeixen per la seva gran capacitat de resistència a les agressions externes, característica bàsica en aquest tipus d’elements ja que són utilitzats en els ambients més agressius ( cobertes, sanitaris, naus industrials, etc.) i s’ha de garantir l’estabilitat de l’element en aspectes com l’oxidació de l’armadura i la carbonatació del formigó. Tot això és possible gràcies a l’elevat desenvolupament tecnològic i el rigorós control de qualitat en les peces de fabricació la qual cosa ens permet optimitzar la resposta dels elements estructurals.

Tant la biga de 18 com la de 22, són pràcticament iguals com es pot veure, les úniques diferències resideixen en la seva alçada, a més de la quantitat de fil grafilat amb roll (ferro) que porta cada model.

ACTIVITAT

En aquesta empresa tractarem la producció de bigues de ciment que porten com a característica principal diferenciadora, fil laminat de ferro. L’empresa Bigues S.L. fabrica dos tipus de bigues, una de 18 cm. d’alçada i una altra de 22 cm. d’alçada. A més a més de cadascun d’aquests models surten dos bigues diferents, que són la de 18 amb tres varetes, la de 18 amb sis varetes, la de 22 amb tres varetes i la de 22 amb sis varetes. (la diferència resideix en la quantitat de varetes metàl·liques que porten a l’interior)

El procés productiu s’inicia quan entren les primeres matèries que es necessiten per fer cadascun dels models de bigues que es fabriquen, les primeres matèries que utilitza aquesta empresa són: grava i sorra, ciment, fil grafilat de ferro en roll i aigua. En aquesta empresa hi ha vuit línies de producció. S’inicia el procés mitjançant una màquina que s’anomena “ponedora” continua, (que és on es barregen les primeres matèries).

Desprès aquesta barreja de materials es diposita en una altra màquina anomenada “motlle” que és on s’hi incorporen les varetes de fil grafilat (ferro) corresponents i, a través d’un procés de vibració es realitzen les bigues de cadascun dels models que es fabriquen.

Cal especificar que a les vuit línies es pot fer el mateix tipus de producte fins que no es canvien les distribucions de matèria primera  que entren a la ponedora continua.

Una vegada acabat tot aquest procés es passa a un laboratori altament tecnificat per tal d’aconseguir un major control de qualitat durant tot el procés de fabricació. Podem distingir entre: lo que seria el control de les matèries primeres abans d’entrar en el procés de producció i, la part que es dur a terme durant el procés de producció al primer i segon taller, on s’analitza que la barreja de materials s’hagi realitzat correctament i que les bigues compleixin tots els controls de qualitat. Entre les diverses tasques realitzades per tal d’assolir la màxima qualitat destaquen:

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9.6 Kb)   pdf (228.5 Kb)   docx (112.9 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com