ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Comparación decretos plurilingüismo (cat)


Enviado por   •  20 de Octubre de 2020  •  Trabajos  •  740 Palabras (3 Páginas)  •  81 Visitas

Página 1 de 3

[pic 1][pic 2][pic 3]


[pic 4][pic 5][pic 6]

En l’actualitat està vigent el Decret 127/2012, de 3 d’agost, del Consell, pel qual es regula el plurilingüisme en l’ensenyança no universitària a la Comunitat Valenciana. Si tot va com toca en desembre s’aprovarà l’actual esborrany del nou Decret de plurilingüisme i aquest entrarà en vigor en gener de 2017.

A continuació, primer passaré a comparar-los pel que fa al seu format i després analitzaré el seu contingut per poder observar les seues similituds i diferències.

La primera diferència que trobem respecte al format està al nom dels Decrets, el vigent parla de “plurilingüisme en l’ensenyança” mentre que l’esborrany parla de “model lingüístic educatiu valencià”.

La segona i més notables es que l’actual decret està redactat tant en castellà com en valencià i l’esborrany només està redactat en valencià.

Pel que fa a la distribució del Decrets, podem veure com en el 127/2012 trobem només IV capítols i a l’esborrany trobem VIII capítols fent el document més extens i detallat.

Respecte al contingut, l’ensenyament passarà de tindre línia castellana (programa plurilingüe d'ensenyament en castellà PPEC) i línia valenciana (programa plurilingüe d'ensenyament en valencià PPEV) a tindre només una que s’anomenarà Programa d’Educació Plurilingüe Dinàmic, que constarà de tres nivells: bàsic, intermedi i avançat, i s’aplicarà en Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Cicles Formatius i també en la Formació de Persones Adultes que el vigent Decret no l’esmenta.

Amb el nou decret, les escoles podran triar entre nivell bàsic 1 o bàsic 2, intermedi 1 o 2 i avançat 1 o 2. Les diferències entre nivells les marcarà el nombre d’hores que s’imparteixin en les tres llengües, es a dir, quantes hores es faran en anglès, quantes en valencià i quantes en castellà. Amb aquesta proposta la majoria d’alumnes no hauran de fer els exàmens de la JQCV o les Escoles Oficials d’Idiomes per tal d’obtenir un títol ja que Educació certificarà el nivells de competència lingüística en valencià i en anglès als nivells intermedis i avançats.

En l’actual Decret també es diu que els centres privats no concertats podran acollir-se al Decret o no, en canvi en l’esborrany afegeix que s’acullin o no, deuran garantir que els alumnes assoleixin els objectius i nivells de referència marcats pel Decret al finalitzar cadascuna de les etapes educatives no universitàries.

Segons l’esborrany, als centres educatius tindrem que utilitzar i promoure la llengua valenciana, encara que qualsevol persona que ho desitgi podrà demanar ser atesa tant en castellà com en valencià. També observem com contemplen a l’alumnat amb necessitats educatives especials garantint-los el dret  a una educació bilingüe. Pel que fa als alumnes que no provenen de la Comunitat Valenciana, i per tant, no coneixen el valencià, s’oferiran “programes específics per a l’acollida dels alumnes d’incorporació tardana”. Aquests programes tindran com a objectiu l’adquisició d’unes competències bàsiques inicials i la integració dels alumnes en l’àmbit lingüístic i en l’àmbit cultural per a que puguin seguir quant més prompte possible el ritme de la seua aula de referència.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (5 Kb) pdf (410 Kb) docx (275 Kb)
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com