ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Convenis col·lectius


Enviado por   •  6 de Octubre de 2015  •  Prácticas o problemas  •  659 Palabras (3 Páginas)  •  155 Visitas

Página 1 de 3

Activitat 1         CARLA CONTRERAS SIMON

1.- Amb el buscador de convenis facilitat al moodle, has d’anar a “cerca per sectors”, i al bloc d’ocupació i negociació col·lectiva,  mira primer com s’estructura l’informació que es facilita: A nivell Estatal i a després a nivell autonòmic.  Després accedeix al III Acord per l’ocupació i negociació col·lectiva, i contesta les següents preguntes:

  1. Qui són els signants d’aquest acord?

1.Per CEOE, el President Juan Rosell Lastortras.

2.Per CEPYME, el President Antonio Garamendi Lecanda.

3.Per CC.OO., el Secretari General Ignacio Fernández Toxo.

4.Per UGT, el Secretari General Cándido Méndez Rodríguez.

  1. Quin tipus de contractació s’intenta afavorir amb aquests acord? 

 Promocionar la contractació indefinida a l’accés al mercat de treball transformant els contractes temporals en contractes fixes, mantenir el treball i la igualtat d’oportunitats..

  1. Quina proposta a nivell d’increment salarial es proposa en aquest acord?

Els salaris negociats en els pròxims anys haurien de seguir d’acord amb els següents requisits, que estan orientats al manteniment i/o creació de treball de qualitat:

Increment salarial per 2015: fins un 1%

Increment salari per 2016: fins un 1,5%

  1. En el text es fa referència a diferents tipus de convenis col·lectius, els pot enumerar?

-Conveni sectorial

-Conveni provincial

-Conveni d’empresa

5) Pel que respecta a l’ordenació dels temps de treball, segons l’acord, els convenis col·lectius quin contingut mínim hauries de tenir amb respecte al temps de treball?

El contingut mínim del conveni hauria de fixar el còmput anual de la jornada (hores totals) i la seva distribució per poder evitar les hores extraordinàries o la contractació temporal; i la compensació de les diferències per excés o defecte, derivades de la distribució irregular de la jornada.

6)A què es fa referència quan es parla de clàusules de “inaplicación de determinadas condiciones de trabajo en los convenios”? Per quin motiu es fa una referència a un article de l’Estatut dels Treballadors?

Es fa referència a la jornada de treball, l’horari i la distribució del temps del treball, el treball en torns, la remuneració i la quantia salarial, el sistema de treball i el rendiment i millores voluntàries de l’acció protectora de la SS. Totes aquestes es poden deixar en suspens un temps quan l’empresa no te demandes i per tant, no té feina. (són causes justificades tant econòmicament com en motius de producció) i així poder evitar els expedients de regulació temporal.

S’entén per causes econòmiques quan  l’empresa té una situació negativa o quan es prevegin disminucions d’ingressos o vendes.  

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.5 Kb)   pdf (110.9 Kb)   docx (27.5 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com