ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Exercicis Economia D'empresa Tema 11


Enviado por   •  28 de Abril de 2014  •  1.793 Palabras (8 Páginas)  •  1.654 Visitas

Página 1 de 8

8. Per què creus que les multinacionals volen instal•lar-se en diferents països?

L’objectiu d’una empresa és i serà guanyar el màxim de beneficis. És per això que quan les empreses multinacionals volen instal•lar-se en diferents països és perquè volen ampliar el seu mercat. A més, les empreses, busquen els mercats amb més mancances per poder tenir uns beneficis millors. Això significa que buscaran marcats on la llei legislativa i judicial no sigui tan estricta, també es fixaran en els països on la mà d’obra i les primeres matèries siguin d’un cost més baix, entre d’altres.

En definitiva podem extreure dos objectius, que té l’empresa multinacional al instal•lar-se en diferents països: en primer lloc, la reducció de pagaments per a la producció de l’empresa i per tant major benefici. I per l’altre costat l’empresa al mateix temps que guanya beneficis, amplia el seu mercat i per tant la demanda i els beneficis.

9. Explica per què creus que es creen els hòldings.

Els hòldings són una forma d’organització d’empreses segons la qual una companyia matriu aconsegueix les accions i les participacions d’altres empres que controlen i que només tenen un òrgan directiu.

Un dels avantatges de la seva creació és que es controlen diversos sectors i hi ha una integració empresarial, a més de buscar un benefici o eficiència fiscal, ja que els resultats consolidats de totes les societats són millors que els de cada empresa individual, o també senzillament buscar millor rendibilitat dels seus capitals.

Tot i que poden haver altres motius com: abraçar més mercat i de diferents sectors, reduir càrregues fiscals, intentar rendibilitzar capitals, etc.

10. Explica la diferència entre càrtel i trust.

Un trust és un conjunt d’empreses que formen part de diferents fases del procés de producció i que intenten reduir costos i dominar el mercat.

Un càrtel és un grup d’empreses del mateix procés productiu que dominen pràcticament el mercat i es posen d’acord en els preus i en les estratègies de venda i/o en zones geogràfiques.

11. Explica quins poden ser els motius que impulsin les empreses a deslocalitzar-se.

En deslocalitzar-se, el que busca l’empresa és reduir costos i aprofitar els avantatges competitius. A l’hora de triar el destí haurà d’analitzar altres factors, com les infraestructures, la legislació, l’estabilitat política, el possible creixement del país, etc.

En minimitzar costos, les empreses aconsegueixen produir a preus més barats que la competència i ser més competitives, ja que podran vendre a preus més baixos.

12. Busca informació d’empreses que s’hagin fusionat els últims anys.

En aquest exercici he decidit parlar de totes les fusions que Facebook ha fet en el últims anys. Ja que, aquesta xarxa social va començar ha ser utilitzada per els alumnes d’una universitat. Actualment, a passat a ser mundialment coneguda i utilitzada. A més, gràcies a les seves fusions s’està convertint en una gran potència de comunicació.

- WhatsApp, per 19.000 milions de $ (2014) (Amb aquesta compra, Facebook elimina un gran competidor i s'assegura el domini de la missatgeria instantània en els mòbils)

- Instagram, per 1000 milions de $ (2012) (Va ser la confirmació que Facebook optava per absorbir la competència que no podia vèncer. Instagram, la xarxa social basada en l'intercanvi de fotos, s'estava portant als joves de Facebook.)

- Face.com, per 100 milions de $ (2012) (Aquesta companyia israeliana desenvolupava programari de reconeixement facial, que Facebook està utilitzant per reconèixer automàticament cares de persones conegudes de cada usuari, en les fotografies que maneja.)

- Atles , 100 milions de $ (2013 ) ( Una plataforma que descobreix gustos i interessos dels usuaris , i els connecta amb patrocinadors . )

- Snaptu , 70 milions de $ ( 2011 ) ( Un app que integra tot tipus de programari , independentment de la plataforma . S'ha usat per adaptar serveis de l'app de Facebook a tot tipus de mòbils . )

- FriendFeed , 47,5 milions de $ ( 2009 ) ( Un agregador de feeds on s'agrupen les actualitzacions de les teves xarxes socials , blogs i altres serveis favorits . )

- Patents de Friendster , 40 milions de $ ( 2010 ) ( Friendster posseïa una sèrie de patents que fixen les bases d'ús de xarxes socials , des de la forma de pujar contingut , a com compartir-ho. Amb aquesta compra Facebook es va evitar possibles judicis , així com el pagament per usar aquestes patents . I, de passada , cobra si altres les usen . )

- ConnectU , 31 milions de $ ( 2008 ) ( La xarxa social primigènia de la qual , es diu, Facebook va prendre algunes de les seves idees . )

- Branch , 15 milions de $ ( 2014 ) ( Una plataforma de xat integrada al navegador . Segurament Facebook utilitzeu algunes de les seves tecnologies en la versió web de la xarxa social . )

- Empreses enfocades a serveis mòbils . Moltes d'elles estan enfocades al mercat mòbil, com és el cas de Little Eye Labs i Onavo , que monitoregen apps d'Android , o Jibbigo , una app de traducció de textos .

• Spool està especialitzada en compartir i etiquetar contingut compartit a través del mòbil .

• Tagtile se centra en fidelitzar usuaris d'apps .

• Strobe dissenya apps amb HTML 5 . Els seus enginyers s'han integrat en l'equip de programació de Facebook .

• Rel8tion és experta en publicitat mòbil .

- Empreses enfocades a la fotografia . Instagram ha estat la compra estrella de Facebook per dominar les xarxes socials basades en la fotografia , però altres adquisicions serveixen de suport o ajudaran a millorar les eines d'edició de fotos .

• Hot Studio és una agència de disseny amb un original enfocament artístic

• Lightbox.com és un servei per compartir fotos

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (11.5 Kb)  
Leer 7 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com