ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Informes sobre Treball Empresa


Enviado por   •  17 de Diciembre de 2015  •  Informes  •  958 Palabras (4 Páginas)  •  251 Visitas

Página 1 de 4

TREBALL EMPRESA

1. Indica un determinat tipus d’ empresa o sector empresarial en el qual siguin importants els factors següents a l’ hora d’ emplaçar-lo físicament: les característiques del mercat de treball, els costos de construcció o solar, lleis específiques, perspectives de creixement. Qualsevol empresa que vulgui emplaçar-se físicament en quelcom lloc haurà de tenir en compte aquesta factors, perquè si no té en compte les perspectives de creixement obrirà i tancarà, si ignora les lleis específiques segurament sancionaran aquesta empresa i si ignora les característiques del mercat de treball no podrà satisfer correctament a les demandes que aquest sol·licita i no podrà assolir el repte de recuperar la inversió dels costos de construcció o solar.

  1. 2. En què es diferencien l’ entorn general de l’ entorn específic? L’ entorn general és l’ àrea geogràfica concreta on és troba l’ empresa. O sigui la seva ubicació. Mentre que l ’ entorn específic és el sector d’ activitat empresarial, associat més en aquest cas a la competència de l’ empresa en qüestió.

3. Digues en quin tipus d’entorn pertanyen els elements següents (fes-ne servir el primer a mode d’exemple):

- Un canvi de govern: entorn general, factor politicolegal.

-Una vaga general: entorn cultura empresarial, factor valors / entorn responsabilitat social corporativa, factor declaració de principis.

- L’existència d’un producte amb funcions similars a les de l’empresa : entorn específic, factor competidors.

- Un augment de la inflació : entorn general, factor econòmic.

- Una disminució dels impostos : entorn general, factor econòmic.

- El fet de dependre de les vendes que es fan a un sol client : entorn específic, factor força de proveïdors i clients.

-Alta conflictivitat social dels treballadors : entorn responsabilitat social corporativa, factor àmbits d’actuació

Salut i seguretat al lloc de treball.

- Una apreciació de l’euro davant el dòlar: entorn genera, factor econòmic.

- Un nombre més gran de competidors en el sector : entorn específic, factor competidors.

-La necessitat de fer fortes inversions per entrar en un sector: entorn general, factor econòmic.

- Un augment de la natalitat : entorn general, factor social.

  1. 4. Quina és la relació entre cultura d’empresa i entorn? Quines són les variables sobre les quals descansa la cultura empresarial?

 L’entorn es concreta en un conjunt de normes i relacions establertes que condicionen l’activitat de l’empresa, aquesta interactua i influeix en aquests fets i factors externs però no pot contralar-los i la cultura de l’empresa correspon a la forma de fer, de ser i d’actuar d’una empresa (tipus de competència que exerceis, presa de decisions de l’empresa...). Les variables sobre les quals descansa la cultura empresarial són els condicionants de la cultura empresarial (entorn general i específic), els valors dels directius i l’experiència de l’rganització de l’empresa.

5-Com es relacionen la imatge corporativa i la responsabilitat social corporativa?

La relació, es troba amb l’empatia de la imatge corporativa, ja què intenta integrar els valors i prioritats de la societat que envolta l’empresa, especialment la preocupació per una societat millor i per un ambient més net. La responsabilitat social corporativa, respon a la pressió social latent, que fa referència a cobrir necessitats mediambientals i econòmiques.

6. Què és la subcontractació? Com es relaciona aquesta pràctica amb la responsabilitat social corporativa? La subcontractació és el procés al qual una empresa encarrega a una empresa externa, que té una personalitat jurídica independent, de l'execució d'un servei o de la fabricació d'un component, d'un muntatge o d'un producte complet. Un cas especial és l'ocupació de treballadors contractats per un tercer, una empresa de substitucions o de treball temporal, que fan la seva feina als tallers o les oficines de l'empresa principal. La relació, és que la responsabilitat social corporativa inclou també un ampli ventall d’interlocutors com: comunitats locals, socis comercials, proveïdors, consumidors, administracions i associacions de caràcter divers. Igual que la subcontractació compte amb una altre empresa externa i/o per exemple de treballadors contractats per un tercer.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.5 Kb)   pdf (75.3 Kb)   docx (13.1 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com