ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Introducció al treball


Enviado por   •  10 de Mayo de 2015  •  Tutoriales  •  6.743 Palabras (27 Páginas)  •  121 Visitas

Página 1 de 27

ÍNDEX:

Introducció al treball.........................................................................3-4

Dècades i estils.....................................................................................4

Segle XX

Anys 10 .........................................................................5-6

Los locos años 20 ...........................................................6-7

Anys 30 .........................................................................8-9

Anys 40 .......................................................................9-10

Anys 50 .....................................................................11-12

Anys 60 .....................................................................12-13

Fiebre de sábado noche...............................................14-15

Anys 80 .....................................................................16-17

Prét-a-porter19 .............................................................18-19

Segle XXI

El nou mil•lenni .........................................................19-20

Treball de camp

Disseny i confecció d’un vestit .............................................22-23

Enquestes ...........................................................................24-37

Conclusions .......................................................................................38

Annexos .......................................................................................39-42

Bibliografia i Web grafia ................................................................43-44

INTRODUCCIÓ:

“Lo mejor de la Mercedes-Benz Fashion Week Madrid…”, “En el kissing room con Davidelfin…”, “El look sport nunca ha estado tan de moda…”

Què és en realitat la moda? I una tendència? Què porta a la gent a seguir-la? I els tipus de tela que existeixen? Qui determina, cada temporada, què és tendència i què no ho és? Aquestes, i moltes més, són les preguntes que em faig pensant en el meu hobby des de que tinc ús de raó.

Responent una part dels meus dubtes, he formulat les següents hipòtesis del treball, que provaré de corroborar o refutar, realitzant el treball de camp, en primer lloc i amb l’observació de les següents temporades des d’un punt de vista més tècnic.

La primera hipòtesis està més relacionada amb la psicologia: “La gent en general segueix la moda, les tendències per no ser exclosos en la societat i així poder-se integrar més fàcilment en ella, ja sigui en àmbit de lleure o de treball”.

La segona s’enfoca en l’àmbit més pràctic d’aquest món apart: “El que fan els dissenyadors és veure per on tirem a l’hora d’escollir la roba i així és com defineixen la següent temporada: colors, tela, estil, complements, estampats...”.

Però el que en realitat em porta a esbrinar coses noves sobre la moda, és precisament el què em transmet.

Segons la Viquipèdia: “La moda es pot definir com l'ús passatger que regula la manera de vestir-se, de construir, de viure, etc., segons el gust del moment o com a l'ús social que condiciona la indumentària segons unes normes preestablertes que varien d'acord amb l'època i la civilització”. Com es pot observar, és una definició molt tècnica des del punt de vista històric. Per Hannibal Laguna la moda no és el que realment importa, com diu en aquesta frase: "Quiero que las mujeres se sientan únicas en momentos especiales, admiro la belleza por encima de tendencias y modas”.

Per a mi, la moda és una forma d’expressar com ets per dins amb l’aspecte de fora. La moda és el vuitè art.

De la Renaixença fins al segle d’or, del 1800 fins als nostres dies; la moda sempre està present en nosaltres. La seva història ha estat guiada per èpoques i fets ocorreguts durant aquest llarg temps i guiada en aquest últim segle per modistes molt importants com Coco Chanel, Dior, Dolce&Gabanna o Balenciaga.

DÈCADES I ESTILS

Com anteriorment he dit, la moda és una forma d’expressar com ets i, repeteixo, que per a mi, és el vuitè art.

Ella sempre ha estat present des del Romanticisme (quan la gent seguia molt la literatura arribant, inclús, a copiar la seva forma de vestir, com va passar amb Werther). Però jo vull parlar de la moda més pròxima a nosaltres avui dia, o de la que més va revolucionar el món: la moda a partir de 1910. Dir que, la història és una gran influència a l’hora de decidir les tendències de l’època ja que, en alguns casos que presentaré més endavant, no totes les peces de roba eren acceptades. Igual que la història, la societat, també influencia molt, el cànons de l’època... I també, no ens podem oblidar dels moviments musicals de cada dècada, sobretot, el dels anys 80, amb el Glam Rock. I els 90, amb una dècada plena d’innovacions provocades per l’anterior que va revolucionar el món sencer, no només en la moda, sinó també en el camp cultural, polític, social i econòmic.

A continuació us oferiré un resum de cada dècada del segle passat (exceptuant 1900-1910), parlant sobre les modes i tendències del moment.

Després podreu apreciar el meu treball de camp, molt detingudament, ja que és un treball laboriós però satisfactori en quant al resultat obtingut, o això era l’esperat. Llegiu i jutgeu-ho vosaltres mateixos.

SEGLE XX:

ELS ANYS 10:

Els anys posteriors a les revolucions poden arribar a ser tan interessants con els que canvien la història. I encara que el major canvi en la moda es produís en la dècada dels anys 20, les bases de la moda van aparèixer abans. Donant més llibertat a la dona, en tots el aspectes.

Les

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (44.6 Kb)  
Leer 26 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com