ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

No Emprenyeu El Comissari


Enviado por   •  28 de Enero de 2015  •  761 Palabras (4 Páginas)  •  140 Visitas

Página 1 de 4

Títol: No emprenyeu el comissari

Autor: Ferran Torrent Llorca

Editorial: El Grill. Tres i Quatre

Any de l'edició: juny, 2001 (desena edició)

ISBN: 84-7502-361-4

Editor: Eliseu Climent

Coberta: Antoni Payà

Pàgines: 218

Ferran Torrent i Llorca (Sedaví, 31 de maig de 1951) és un escriptor i periodista valencià. És un dels escriptors valencians actuals més reconeguts en tota Espanya.

El gènere que més ha treballat és el de la novel·la negra. La seua primera novel·la va ser No emprenyeu el comissari, seguida de Penja els guants, Butxana, Un negre amb un saxo, Cavall i rei i L'any de l'embotit, obra amb què va tancar un cicle.

Tres novel·les han estat portades al cinema sota la direcció de Francesc Bellmunt: Un negre amb un saxo, Gràcies per la propina i L'illa de l'holandés.

Les seues novel·les solen estar ambientades a València, com els relats policíacs del seu personatge Butxana, que ha desenrotllat en novel·les com No emprenyeu el comissari o Penja els guants, Butxana. En Societat limitada i Espècies protegides fa una profunda anàlisi de l'estructura política i futbolística valencià, criticant el món de la corrupció que es crega al seu voltant. Este últim llibre va ser guardonat amb el Premi Joan Crexells, el de la Crítica Serra d'Or o el Premi Nacional de la Crítica. Altres novel·les de l'autor són La mirada del tafur, Living l'Havana o Cambres d'acer inoxidable. Va ser finalista del Premi Planeta en l'edició de 2004 amb La vida en l'abisme. Esta novel·la ha sigut adaptada per Ventura Pons, donant origen a la pel·lícula La vida abismal, el rodatge de la qual va començar al maig de 2006, i que protagonitza Óscar Jaenada.

En totes les novel·les de l’escriptor hi ha elements comuns que perviuen des de la primera a l’última: un sentit del humor corrosiu, una acció gairebé frenètica, uns personatges extremats que intenten amagar la seua sensibilitat.

L'obra tracta sobre el robatori que fa un cambrer, sense saber-ho, a la casa d'un comissari de policia i els fets que succeeixen al voltant d'aquest fet.

Transcorre l'any 1974 quan ha caigut el regim franquista i s'ha instaurat la democràcia. Ocorre en estiu, els dies finals del mes de juliol i té una durada de una setmana més o menys.

L'acció transcorre a València i dins d'aquesta a diferents pobles com Godella, Sedaví , Benimaclet, Bunyol i en uns quants llocs com la comissaria, la sauna Olímpic, la casa de Frederic, la cafeteria, ...

Frederic, un cambrer, ha de cuidar del

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.7 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com