ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Practica Administrativo SUPÒSIT DE FET.


Enviado por   •  21 de Mayo de 2017  •  Ensayos  •  1.631 Palabras (7 Páginas)  •  197 Visitas

Página 1 de 7

SUPÒSIT DE FET.           Dret Administratiu

                                                        Salvador Tárrega Hernández

                                                                                           Grup X

El senyor Albert és propietari del primer pis de l’edifici situat al carrer Major nº41 de Benicàssim. A la planta baixa de l’edifici hi ha un pub de gran concurrència de clientela durant les nits dels caps de setmana, la qual cosa provoca soroll de consideració fins a altes hores de la matinada. Per tal motiu, el senyor Albert decideix formular una sol·licitud a l’ajuntament en la que demana el tancament del local, argumentant els motius pels quals es sent lesionat en el seu dret a la tranquil·litat i al descans. Passats dos mesos des de la formulació de la sol·licitud, el senyor Albert rep una Resolució desestimatòria expressa de la seua petició.

Per la seua banda, el senyor Fernando, jubilat, que passeja el seu gos els caps de setmana per aquest carrer, formula denúncia a l’ajuntament en la que fa constar certes irregularitats, entre les que es troba la falta de llicència d’obertura del pub.

 Simultàniament, la senyora Francisca, propietària de la finca situada al carrer Major, nº39, decideix formular un escrit front a l’ajuntament en el que denuncia que el pub ha realitzat obres de canalització d’eixida de fums contràries a les disposicions autonòmiques i locals, la qual cosa li afecta de forma directa al penetrar a la seua vivenda olors desagradables procedents del pub.

El propietari del pub s’interessa per saber quin és el procediment administratiu previst per a poder obrir el seu negoci de forma legal i en quina normativa està regulat. Inicia l’expedient i l’ajuntament l’instrueix completant l’expedient i només li falta la resolució expressa. Els informes tècnics són desfavorables perquè s’incompleixen diverses previsions de la normativa de seguretat. L’administració tarda tant en resoldre que, finalment, transcorre el termini màxim de resolució sense que la resolució expressa es produïsca.

 El senyor Albert sol·licita a l’ajuntament poder accedir a l’expedient administratiu tramitat amb ocasió de la llicència d’obertura de l’activitat del pub. També ho sol·licita el senyor Fernando.

La senyora Natàlia és propietària del segon pis de l’edifici del carrer Major nº41 i, per tant, la veïna de dalt del senyor Albert. La senyora Natàlia formula denúncia davant l’ajuntament assenyalant que a l’interior de la vivenda del seu veí Albert aquest té instal·lat un aparell d’aire condicionat que, quan es posat en marxa, provoca sorolls i vibracions de gran intensitat que impedeixen a la denunciant conciliar la son, així com realitzar una vida normal.

PREGUNTES:

  1. ¿De quina forma s’han iniciat, respectivament,  els procediments administratius com a conseqüència  dels  escrits  presentats  pel  senyor  Albert,  pel  senyor  Fernando  i  per  la senyora Francisca?

Albert y la señora Francisca lo inician como se inicia a solicitud de los interesados ya que el procedimiento se solicita a instancia de parte. Dicha solicitud si se formula en un tiempo y forma y por quien tiene la condición de interesado, obliga a la Administración a tramitar el procedimiento y dictar una resolución.

Fernando y Natalia, en cambio, optan por la denuncia, que consiste en la comunicación a la Administración de unos hechos, constitutivos o no de infracción, de los que puede derivar la incoación de un procedimiento de oficio. Si se formula por un particular puede ir acompañada de una petición de que se instruya el procedimiento.

  1. ¿Són  interessats  tots  ells  en  el  seu  respectiu  procediment  administratiu?  Raoni  la resposta.

Sí ya que interesado es cualquier titular de derechos o intereses legítimos, los que sin haber iniciado el procedimiento tengan derechos que pueden resultar afectados por la decisión y aquellos cuyos intereses legítimos, individuales o colectivos puedan resultar afectados por la resolución y se personen en el procedimiento tanto no haya recaído resolución definitiva.

3. ¿Com  podria  impugnar  el  senyor  Albert  els  actes que  composen  el  procediment mentre aquest s’està tramitant?4. Quin recurs podria interposar el senyor Albertfront a la Resolució desestimatòria de la seua petició? Redacti el recurs pertinent front a l’administració.

Podrá interponer un recurso de alzada que es el que se interpone contra las resoluciones y actos a los que se refiere el artículo 112.1 de la Ley del Procedimiento Administrativo Común de las Administraciones Públicas, es decir, contra las resoluciones que no pongan fin a la vía administrativa y los actos de trámite, si éstos deciden directa o indirectamente el fondo del asunto, determinan la imposibilidad de continuar el procedimiento, producen indefensión o perjuicio irreparable a derechos e intereses legítimos.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9.6 Kb)   pdf (129.5 Kb)   docx (14.7 Kb)  
Leer 6 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com