ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Seguretat I Higiene Alimentaries


Enviado por   •  21 de Enero de 2012  •  756 Palabras (4 Páginas)  •  295 Visitas

Página 1 de 4

Fani

MP 3 Llanos Fernandez

1er EDIN

Índex:

 La seguretat alimentària. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .PÀG 3

 Problemes amb els aliments . . . . . . . . . . . . . . . . . . .PÀG 3

 Manipulació dels aliments . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .PÀG 4

 Higiene personal . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .PÀG 4

 Higiene dels utensilis i espais . . . . . . . . . . . . . . . . . .PÀG 4

 Conservació dels aliments . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .PÀG 5

LA SEGURETAT ALIMENTÀRIA

La nutrició humana, especialment en la infantil, cal garantir que tots els aliments són innocus, és a dir, que no poden afectar a la salut. Els aliments són controlats al llarg de tota la cadena alimentaria. En cada fase de preparament les autoritats sanitàries estableixen uns requisits i uns controls a fi de garantir la seva seguretat i qualitat.

Els aliments destinats a menors de 3 anys, les normatives referents als processos d’elaboració, ingredients, etc... són específiques i encara més restrictives que en els adults.

PROBLEMES AMB ELS ALIMENTS

Els aliments poden quedar afectats per diversos factors:

 Aliment alterat: és aquell que ha experimentat unes variacions en les seves característiques organolèptiques, en la seva composició química o el seu valor nutritiu durant algun dels processos.

 Aliment contaminat: és aquell que conté gèrmens patògens, substancies químiques o radioactives, toxines o paràsits que són capaços de transmetre malalties. Les alteracions de salut més habituals són:

o Infecció alimentaria: És un tipus de malaltia causada per l’acció d’un microorganisme patogen present en un aliment. El microorganisme causant d’infeccions més conegut són els enterobacteris.

o Intoxicació alimentària: És un tipus de malaltia causada per l’acció d’una toxina present en un aliment. El microorganisme que ha produït la toxina ja no es troba en l’aliment.

o Toxiinfecció alimentària: És un tipus de malaltia causada per l’acció d’un microorganisme present en un aliment, que es capaç de produir toxines en el cos de la persona que ha pres l’aliment.

Els aliments poden ser contaminats per moltes causes, però la principal es que se’n faci una manipulació incorrecta.

MANIPULACIÓ DELS ALIMENTS

Les normes publicades en el Reia Decret defineix el manipulador d’aliments com tota persona que, té contacte directe amb els aliments. Els requisits bàsics que estableix el RD

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.8 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com