ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Tranvassament De L'Ebre, Debat


Enviado por   •  9 de Febrero de 2015  •  804 Palabras (4 Páginas)  •  144 Visitas

Página 1 de 4

És important defensar la idea del transvasament d’aigua pels següents motius:

- L’Ebre és un riu cabalós i, per tant, el fet d’agafar aigua del riu no suposarà grans efectes negatius. A la resta d’Espanya hi ha falta d’aigua i mitjançant l’aigua de l’Ebre podran tenir un conreu excel•lent i els pobles als quals els hi falti aigua podran tenir un abast tota a aquesta.

- Tota l’aigua que s’obtingui del transvasament es donarà als regadius per obtenir més conreus i beneficiar-los, ja que hi ha una gran necessitat a causa de la gran disminució produïda per les retallades que s’han fet per culpa de les polítiques ineficàcies del PP i el PSOE

- L’impacte negatiu sobre les badies de l’Ebre es podria reduir/mitigar amb diverses mesures:

o El sanejament de les zones on els sediments estan carregats de matèria orgànica, és a dir, treure els sediments del tram de la badia on més s’acumulen perquè l’aigua pugui circular bé amb menys cabal a més de reduir els abocaments urbans i de fàbriques.

o Substituir aigua del drenatge per aigua del canal durant el període càlid

o Depurar les aigües del drenatge amb filtres biològics, millorant així la seva qualitat.

La idea és que les badies puguin aconseguir un bon estat amb unes entrades molt menors d’aigua.

- Pel que fa a les plantacions d’arròs de l’Ebre, existeix la possibilitat de fer el seu cultiu amb menor dotació d’aigua.

- La dessalació costa 3kw/h per tona d’aigua.

- La dessaladora costa 150.000€ al mes sense estar en funcionament.

- Després d’uns 15 anys, les dessaladores necessiten ser renovades.

- El pressupost total del projecte de la dessaladora d’aigua té uns preus molt elevats (d’uns quants milions d’euros). El 15% d’aquest cost es cobriria pujant el rebut de l’aigua dels consumidors a 0,40€/m3 davant dels 0,25€/m3 de l’aigua produïda a les plantes depuradores.

- Les instal•lacions provoquen un impacte en el paisatge costaner i en la societat.

- Caldria executar obres d’infraestructura noves i costoses per a traslladar l’aigua dessalada a les zones on és necessària.

- La dessalació es faria per osmosi inversa, procés que requereix un alt nivell de consum elèctric per ser dut a terme. Això podria generar importants augments de CO2 que afavoreixen a l’efecte hivernacle. Com a conseqüència la temperatura del planeta augmenta i, com molt científics afirmen, si els nivells de gasos de l’atmosfera s’augmenten es poden provocar inundacions, augments del

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.1 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com