ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Assamblea Nacional De Catalunya


Enviado por   •  21 de Marzo de 2014  •  10.235 Palabras (41 Páginas)  •  194 Visitas

Página 1 de 41

1. La marca

a. Què és ANC?

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), anomenada també Moviment per la Independència, és una organització popular, democràtica, unitària i transversal que treballa per aconseguir la independència de Catalunya.

Està formada per catalans i catalanes que creuen que aconseguint un estat propi el poble català podrà sobreviure.

Es va fundar el 30 d’abril de 2011 a Barcelona i la seva presidenta és Carme Forcadell i Lluís.

Està comunicada amb assemblees territorials i treballa amb les institucions, entitats i organitzacions de la societat civil que volen col·laborar a favor de la Independència per l'any 2014 per vies democràtiques i pacífiques.

Compta amb una estratègia per fer més gran la base social de l'independentisme, i així convèncer els que encara no s'han sumat al projecte amb arguments clars i senzills.

Té diferents estructures com ara assemblees sectorials i territorials, i compten amb municipis que estan a favor de la independència. També fa conferències nacionals i organitza unes eleccions.

Aprofita esdeveniments com ara la manifestació de diada de Catalunya (11-S) on s’hi agrupen milers de persones amb un mateix objectiu i on s’hi poden trobar molts interessats en el moviment independentista d’arreu de Catalunya. És aquí on és poden donar més a conèixer i on poden expressar les seves idees, les quals van dirigides a un públic interessat amb els seus propòsits i que està disposat a col·laborar-hi.

Carme Forcadell i Lluís

Nascuda a Xerta, viu des dels 18 anys a Sabadell quan va venir a estudiar a la Universitat Autònoma de Barcelona. És llicenciada en Filosofia i en Ciències de la Comunicació i Màster en Filologia Catalana per la facultat catedràtica d’ensenyament secundari esmentada.

Treballa al Departament d’Educació des de 1985, en primera instància, ocupant el lloc de coordinadora de normalització lingüística del Servei d'Ensenyament del Català i actualment ocupant el lloc d’assessora de llengua, interculturalitat i cohesió social del Vallès Occidental.

És autora de diversos llibres pedagògics conjuntament amb altres autors, a més a més d’un diccionari i sempre ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació.

Des de sempre i fins al moment, ha treballat per a moltes entitats ocupant diversos càrrecs i en aquests moments és membre de la Comissió de la Dignitat, vocal de la junta d'Òmnium de Sabadell, membre de l'executiva de la Plataforma per la Llengua, vicepresidenta de la Plataforma pel Dret de Decidir i presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana.

Per concloure, Carme Forcadell i Lluís ha estat una de les veus més compromeses de l'organització de la manifestació “Catalunya, nou estat d'Europa” de l'11 de setembre de 2012.

La Plataforma pel Dret a Decidir és un espai transversal que lluita per l’autodeterminació de forma auto organitzada i autofinançada. És un moviment que compta amb la col·laboració de més de 700 entitats i persones que lluiten per una mateixa causa. Aplega diversos sectors de la societat civil dels Països Catalans disposats a treballar per l’assoliment de la plena sobirania i actua de forma amplia, plural, transversal i cohesionada.

L’objectiu final és aconseguir la sobirania dels Països Catalans, però per assolir-lo és necessari generar estat d’opinió i donar a conèixer el projecte sobiranista desvinculat de posicions partidistes. És a dir, que la població sigui conscient de l’existència d’una altra via per aconseguir la independència desvinculada dels partits polítics. A més, vol sensibilitzar la població sobre la necessitat de l’exercici del dret a decidir i així generar un estat d’opinió favorable al dret d’autodeterminació.

Les decisions de la Plataforma es prenen en l’assemblea, tot i que s’organitza en comissions entre les quals gestionen la coordinació i la marxa dels objectius de la Plataforma. El seu finançament es realitza a través de les quotes de les entitats que en formen part i de les quotes individuals dels seus socis. A més, generen alguns productes que després es posen en venda.

b. Brand Essence

Com bé sabem, la Brand essence és una simple idea que capta la idea de

la marca, és com l’esperit d’aquesta. És la raó última per la qual nostra marca és triada pels consumidor el que ha de ser clau en la diferenciació de la nostra marca.

Podríem dir, que la Brand essence de l’ANC és la independència. Aconseguir-la per tal de fer que el poble català pugui autogestionar-se aconseguint un estat propi com ja hem explicat anteriorment.

c. Elements d’identitat i significats de marca

Per una part, els elements d’una marca són els que proporcionen una identitat a aquesta. En el cas de l’ANC podem veure una sèrie d’elements:

o Nom: Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) nom que expressa unió i democràcia pel mot “assemblea” i popularitat pel fet de que és Nacional i coneguda a reu dels països catalans.

o Logotip: senzill i clar, ens mostra unes lletres blanques sobre un fons negre on hi veiem escrita la seva web per tal de apropar-se encara a més a tot aquell que es vulgui informar del moviment i pugui visitar directament la pàgina oficial.

o Colors: els colors que marquen bàsicament l’ANC, a part del negre i blanc del seu logotip que nomes compleixen una funció estètica, són els colors de la senyera i de la bandera independentista. El vermell i groc (i el blau quan s’utilitza la bandera estelada). La bandera del poble català i la independència és un element clau per a la marca.

Per l’altra part, les emocions contribueixen sensiblement a consolidar les dimensions de la marca i aquesta emoció afecta a la memòria. Els aspectes de la vida que interessen i que afecten emocionalment perduren en la consciència dels individus. L’ANC transmet valors que es mantenen a la ment d’aquells que la segueixen i comparteixen els seus ideals.

Aleshores, els significats d’una marca estan normalment ubicats a l’inconscient o conscient de les persones, depenen de la seva notorietat. Els significats han de fer que la marca sigui interessant (racional) i atractiva (emocionals) per apropar-se al seu públic objectiu. La personalitat d’una marca es configurarà a partir dels significats associats a ella.

Els principals significats de l’ANC giren al voltant d’una esfera emocional i es fa un ús social d’aquests

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (64 Kb)
Leer 40 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com