ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Casos practics drets i deures laborals


Enviado por   •  26 de Septiembre de 2022  •  Trabajos  •  571 Palabras (3 Páginas)  •  86 Visitas

Página 1 de 3

UF 1

Drets i deures laborals

CASOS PRÀCTICS 1

Analitza les següents situacions i explica si lesionen alguns drets o deures laborals. Recorda que trobaràs els drets a l’article 4 i els deures a l’article 5 de l’Estatut dels treballadors.

1. La Maria ha començat a treballar com a bombera a Vilaesllavissada de Dalt. Quan va arribar al parc de bombers va trobar-se amb un sol vestuari, atès que tots els seus companys eren mascles. Malgrat la insistència d’algun dels companys la Maria considera que no ha de canviar-se, si no vol, al mateix vestuari. El seu cap, que és un dels que més insisteix, li diu que mentre no facin un vestuari nou, cosa que trigarà sis mesos, no té alternativa a no ser que vulgui canviar-se al mig de la sala de descans o a l’aparcament dels vehicles. La cosa encara es complica més quan arriba Maia, persona no binària, que també reclama un vestuari adient al seu gènere.

Al no tenir vestuaris per als dos sexes viola el sret a l’intimitat i també sofreix discriminacio per motius de sexe al tenir que canviar-se. Quan arriba Maia, aquesta hauria d’anar al vestuari que preferís, podent-hi haver.

2. El Tarik que treballa en un concessionari de vehicles ha demanat al seu cap que li permeti una certa flexibilitat en la seva prestació laboral per poder-la compaginar amb les pregàries diàries i, a l’època del Ramadà que la feina i el ritme de treball s’ajusti a les capacitats físiques minvades a conseqüència del compliment de les obligacions religioses. El seu cap li ha contestat que de cap manera, que haurà de treballar durant les mateixes hores, el mateix horari i les mateixes condicions que la resta de companys.

En aquest cas, hi podria haver discriminació per qüestions religioses, encara tenir dret en poder resar i es podria fer un acord amb el seu cap, realment és all qui mana i decideix.

3. La Carme, metgessa del Servei d’Urgències de l’Hospital Nuestra Señora de los Dolores y los Auxilios, és la presidenta de la Reial Confraria de la Virgen de las Angustias. A inicis d’any va acceptar un calendari de guàrdies i quan es va adonar que havia de treballar Divendres sant va avisar a l’Hospital, atès que com a presidenta de la Confraria era imprescindible que anés a la processó del Sant Enterrament, que aquell dia no aniria a treballar, i que ja en treballaria un altre. La directora de l’Hospital li diu que res de processons, que el Divendres sant l’esperen a Urgències i que si no compareix, la sancionaran.

No s’incompleix res, ja que l’horari va ser acordat fa temps, com a molt la directora li hauria de poder deixar canviar la guardia amb una altre persona, però això és normativa de l’hospital.

4. La direcció de l’Ins. Boscverd

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)   pdf (40 Kb)   docx (8 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com