ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

DESENVOLUPAMENT SOCIOAFECTIU


Enviado por   •  12 de Octubre de 2021  •  Trabajos  •  735 Palabras (3 Páginas)  •  45 Visitas

Página 1 de 3

CFGS EDUCACIÓ INFANTIL[pic 1]

MÒDUL 7: DESENVOLUPAMENT SOCIOAFECTIU        

Noms: Sandra De La Vara, Paola Duarte, Ainoa Perea        

1.La coeducació:

a)Definició: és un mètode d'intervenció educatiu que parteix del principi de la igualtat entre sexes i la no discriminació per raó de sexe. Coeducar és educar nens i nenes de la mateixa manera, i no fer-ho de manera diferent segons el seu sexe.

b)Recursos coeducatius:

  • Estratègies i eines d’intervenció als centres educatius:

-Propostes experimentals: Jugar amb diferents jocs lliurement sense imposar per sexe. Proporcionarem indicacions detallades de com realitzar les experiències, sense conduir-directament ni intervenir excessivament.(compartir jocs i joguines, adoptar diferents rols)

-Incorporar continguts i activitats dedicats a habilitats associades a “rols femenins”(reparar el menjar,netejar i ordenar l'aula)

-Utilitzar materials didàctics que no incideixin en la perpetuació d'estereotips.

-Utilitzar a l'aula i en el tracte amb els infants un llenguatge que no prioritzi les actuacions estereotipades.

-Potenciar els llibres i materials escolars amb caràcter no sexista.

Eines: Adaptar un conte tradicional, joc i joguines no sexistes, racons lliures

  • Paper del llenguatge inclusiu en la coeducació:

La importància que té el llenguatge en la formació de la identitat social de les persones i en les seves actituds. Per evitar discriminacions per raó de sexe hem de cuidar el nostre llenguatge ja que els nens són com esponges absorbeixen tot el que escolten i veuen . Un llenguatge incorrecte condicionarà al nen.

2. L’educació sexual

a.Definició:

L'educació sexual és entesa com un element més de la formació total del subjecte, tracta de transmetre un coneixement progressiu i adequat a les característiques de la persona sobre la sexualitat humana, atenent a la seva vessant tant biologica com afectiva i social.

b.Recursos per treballar a l’aula:

La tasca de l'escola és proporcionar als infants, eines i informació sobre les relacions afectivo-sexuals d'una forma propera, parlant de forma natural i, sobretot, creant un clima de confiança on els nens i nenes s'atreveixin a fer preguntes i a expressar les seves curiositats. Per aixó a l’hora de d’ensenyar i educar en l’educació sexual a l’escola hem de tenir en compte quins recursos i eines els hi proporcionarem als infants o utilitzarem per treballar a l’aula sempre tenin en compte l’edat de l’infant i les seves carcteristiques evolutives i dintre d’aquets hi trobem:

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.5 Kb)   pdf (1.3 Mb)   docx (1.6 Mb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com