ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Psicologia Del Desenvolupament


Enviado por   •  25 de Abril de 2013  •  1.647 Palabras (7 Páginas)  •  343 Visitas

Página 1 de 7

ACTIVITAT 1

1.1 SOPA DE LLETRES

M G F S T F E N C E F A L I T I S

B A H U I O P N N N I H H V U O P

I L U R U B E O G N Z L I E K I K

L A Y L Y U I T A N O X I A H E F

I C T Y L I O P U O I O P P I T D

R T Y T A I X R D S T R U C P M E

U O V S I N D R O M E D E D O W N

B S T Y U I G O U A T T Y T X O C

I E G O H U M H D R X H R T I J G

N M V U S Y D H Q E O N S P A E R

E I X T F H G U I O G O M D F W A

M A U N L J G G J G A A N V I A E

I C I O K T R L Q X R L T K D T Z

A L B R U B E O L A D T U O V H T

D K F J R T U K X J K S R Y S D T

S I N D R O M E D E E D W A R D S

SOLUCIONARI:

CONCEPTE DEFINICIÓ FONT-PÀGINA-LÍNIA

1. Maullido de gato Malaltia congènita

Infreqüent amb alteració cromosòmica, provocada per un tipus de delació autosòmica terminal o intersticial del braç curt del cromosoma 5. Manual de Psicología del Ciclo Vital.

Pàgina 142, linea 11.

2. Síndrome de Down Trastorn genètic causat per la presència de una copia extra del cromosoma 21, o una part del mateix, en comptes dels dos habituals, aquest trastorn es caracteritza per la presència de un grau variable de la discapacitat cognitiva y per aspectes físics diferents sobretot en el rostre.

Manual de Psicología del Ciclo Vital.

Pàgina 142 líneas 23-24.

3.Xarampió

Malaltia infecciosa bastant freqüent, especialment en els nens, causada per un virus. Es caracteritza per taques vermelles a la pell, així com febre i un estat de debilitat general. És una malaltia que poden patir les mares durant el primer trimestre de gestació. -Manual de Psicología del Ciclo Vital.

Pàgina 143 linea 29.

-Wikipedia

4. Galactosemia Malaltia congènita de caràcter recessiu, que s’origina per una anomalia del metabolisme que afecta a la transformació de la galactosa en glucosa. La malaltia es pot presentar en forma de una hipotròfia de talla i de pes, amb vòmits, diarrea, [...] i també amb un notable retràs psicomotor.

En cas que no s’apliqués el règim en la alimentació, podria sobrevenir la mort del nadó. Manual de Psicología del Ciclo Vital.

Pàgina 144 linea 31.

5. Bilirubinèmia Presencia anormal de la bilirubina en la sang, provocada per una alteració del metabolisme de la bilirubina o per un trastorn hemolític. Manual de Psicología del Ciclo Vital.

Pàgina 144 línea 1.

6. Rubèola Malaltia infecciosa de poca gravetat, generalment sol afectar als nens, causada pel virus de la rubèola. Solsamènt si la mare és infectada durant el període de gestació, suposaria una gran gravetat per l’embrió. Manual de Psicología del Ciclo Vital.

Pàgina 143 línea 29.

-wikipedia

7. Anòxia Trastorn de la oxigenació fetal determinat per la insuficiència cardíaca de la mare, anèmia, hipertensió o la incapacitat del fetus per captar l’oxigen entre altres. Manual de Psicología del Ciclo Vital.

Pàgina 143, línies 32-37.

8. Hipòxia És un estat on tot el cos, o part d’aquest es veu privat del subministra adequat d’oxigen. Manual de Psicología del Ciclo Vital.

Pàgina 143, línea 4.

-wikipedia

9. Encefalitis Malaltia poc comú, generalment es presenta en el primer any de vida i va disminuint amb l’edat. La causa més freqüent de la encefalitis és una infecció vírica. Manual de Psicología del Ciclo Vital.

Pàgina 143, línea 14.

-wikipedia

10. Síndrome

de

Edwards Trastorn genètic per la presència d’un cromosoma addicional complet en el par 18. També es pot presentar per la presència parcial del cromosoma 18 o per un mosaic genètic en les cèl•lules fetals. Manual de Psicología del Ciclo Vital.

Pàgina 143, línies 29-30.

1.2

És molt important cantar-li al nadó recent nascut, podrem comprovar que el nadó respon positivament a aquesta acció i més encara si se li canten cançons que ja eren entonades quan ell era al ventre matern.

Naixem sense autoestima i aquesta es va formant al llarg de la vida, per això és important que durant les primeres setmanes de vida, se li canti, significa un gran al•licient pel desenvolupament posterior del nadó. El sol fet de cantar-li al nadó constitueix un estímul al recent

nascut i com a tal, un impuls a desenvolupar noves i millors capacitats en la seva vida posterior.

El fet de bressolar-lo amb suavitat, acompanyant aquest moviment amb la veu, fa que s’ estimuli positivament l’ organització de l’oïda intern del nadó i s’ harmonitzi el ritme de la estimulació sensorial afavorint d’aquesta manera al nadó per a que agafi el son.

Cantant al nadó estem contribuint se’ns dubte a crear un ambient adequat per a l’estructuració harmònica dels seus ritmes vitals, i a una tranquil•litat, estabilitat i seguretat per aquest nadó durant les seves primeres setmanes de vida.

FONTS : -Manual de psicología del Ciclo Vital. Pàgines 145-146.

- www.bebesmundo.com/recien-nacidos

ACTIVITAT 2

2.1

Els nadons que han estat institucionalitzats, davant la falta d’estímuls

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (11.2 Kb)  
Leer 6 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com