ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

HÀBITS A DESENVOLUPAR DELS 0 ALS 6


Enviado por   •  31 de Marzo de 2021  •  Ensayos  •  1.337 Palabras (6 Páginas)  •  69 Visitas

Página 1 de 6

TASCA UT 05: HÀBITS A DESENVOLUPAR DELS 0 ALS 6

TIPUS DE PATRÓ D'OBSERVACIÓ ESCOLLIT:

        L’observació és un procés de seguiment de certs comportaments que requereix eines que ajudin a registrar les dades d’una manera organitzada. He escollit  l’escala d’estimació com a tipus de patró d’observació, tant per avaluar els hàbits d’alimentació com pels hàbits d’higiene (control de bufeta i vestit). En aquest cas, es tracta d’un tipus d’observació sistemàtica que implica: determinar els comportaments i el context a observar, organitzar les situacions en què s’observarà i elaborar un sistema de registre.

        L’escala d’estimació és una llista de comportaments observables que proporciona informació sobre l’assoliment d’una determinada capacitat observable i indica a quin nivell ha arribat el nen. És un dels més adequats per fer una avaluació individual. He escollit els termes qualitatius (sí, no, de vegades, molt, una mica, mai, etc.) per a l’avaluació del grup dels infants de 2 a 3 anys.

1. PATRÓ D'OBSERVACIÓ PER ALS HÀBITS D’ALIMENTACIÓ:

        Els indicadors enumerats a l’escala d’estimació dels hàbits alimentaris es basen en els objectius i conductes que han d’assolir els infants del primer cicle d’educació infantil referents a: el comportament a la taula, el maneig dels coberts, la beguda. Sempre hem de tenir en compte que cada infant té un desenvolupament i evolució propis.

        Els indicadors escollits són:

        - Menja tot el que té al plat: Ho he escollit perquè és molt important que els infants mengin diferents tipus d’aliments i que siguin receptius a ells i a diferents tipus de preparacions.

        - Demana ajuda si la necessita: a l’edat de 2 a 3 anys els infants ja mengen sols, tot i que embrutin molt la taula i a ells mateixos, és important que ho facin per si mateixos.

        - Utilitza la forqueta amb precisió: l’ús dels coberts es progressiu, sent la forqueta el primer cobert en ser utilitzat pels infants. Entre els 2 i 3 anys, els infants, ja han de ser capaços de utilitzar la forquilla de manera bastant precisa.

        -Utilitza la cullera quan es necessari: és important que els infants ja comencin a utilitzar la cullera quan el menjar sigui líquid, tot i que ho faran de manera menys precisa i possiblement embrutaran bastant.

        - Utilitza les dues mans per agafar el got: els infants ja han de ser capaços de beure per si sols, amb gots normals però utilitzant les dues mans. A l’inici és possible que encara utilitzin gots amb ansa , però progressivament han de ser canviat per gots sense ansa.

        - Està assegut durant la menjada: durant l’hora del menjar, els infants de 2 a 3 anys han d’aprendre a romandre asseguts fins que acabi l’hora del menjar. És important que aquest  hàbit sigui explicat a l’infant, que se’l digui perquè ha de romandre assegut.

        - Sap esperar el seu torn: amb aquest indicador els infants han de sabre que no només són ells a la taula, sinó que hi ha més persones, i per tant, han de sabre que no se’ls pot atendre només a ells o elles.

        - Es relaciona amb els companys i companyes: és important que els infants es relacionin entre si durant l’hora de la menjada, tot i que llevem altres distraccions, a la nostra societat l’hora de les menjades es considera una moment per socialitzar.

        El lloc on es durà a terme aquesta avaluació serà el menjador de la guarderia. El menjador ha de ser adequat per a l’activitat i en bones condicions ambientals. No ha de tenir elements que distreguin.

        En el meu cas, he realitzat una escala d’estimació per a l’avaluació de tots els infants alhora, però també hi ha la possibilitat de realitzar una escala s’estimació per a cada infant individualment, és a dir, una fulla per a cada infant i posar comentaris a cada indicador.

[pic 1][pic 2][pic 3][pic 4]

2. PATRÓ D’OBSERVACIÓ DELS HÀBITS D’HIGIENE ( CONTROL BUFETA I VESTIT)

        Per aquest patró dels hàbits d’higiene, m’he basat exclusivament en el control de bufeta i el vestir. Per a l’avaluació del hàbits d’higiene corporal i aspecte hi hauria un altre patró d’observació.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (8 Kb) pdf (538 Kb) docx (461 Kb)
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com