ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Irrupción Matrimonio Homosexual


Enviado por   •  22 de Febrero de 2012  •  554 Palabras (3 Páginas)  •  709 Visitas

Página 1 de 3

Som famílies com les altres

Aquest capítol ens parla per començar, del reconeixement jurídic del matrimoni de parelles homosexuals, que l'any 2005 va esdevenir una realitat que empara a totes aquelles persones del mateix sexe que volen formar una familia entre elles. A més a més, també afegeix la llei que permet les solicituds d'adopció d'infants per part d'aquestes parelles.

Dit això, es comenten les diverses dificultats que existeixen pel col·lectiu homosexual alhora de poder engendrar un fill, com per exemple les llistes infinites de la sanitat pública a l'espera de que una dona pugui ser inseminada artificialment, i la impossibilitat per als homes de fer-ho biològicament parlant, tret que trovin un ventre de lloguer, el qual no es sempre legal.

Aquestes dues lleis que permeten la ''lliure formació de famílies'', han sigut un gran avenç, ja que ara aquestes unions estàn reconegudes i gràcies a això, cada dia més i més acceptades socialment.

A partir d'aquí s'han anat posant en marxa diferents programes i plans amb pretensions de normalitzar l'homosexualitat en tots els àmbits possibles (laboral, legislatiu, jurídic, educatiu, cultural, etc.)

Els gais i lesbianes sempre han existit, però si mirem enrrera, abans aquest tipos de relacions es manteníen en la clandestinitat, ja que a part de no ser ben vistes (susceptibles de rebuig), podíen posar en perill inclús la tinença o custódia dels fills.

Ara, l'acceptació social integra a aquestes persones i les fa reals, els hi dona veu i vot, i es per això que hi ha molts activistes lluitant per la seva causa, encara que també els qui volen viure la seva privacitat sexual.

Aquesta mateixa acceptació però, comença amb la família, que sota el meu punt de vista és el víncle amb la societat. És en el nucli familiar on de vegades es poden crear situacions decebedores en les quals són els infants els qui surten perjudicats pel rebuig als pares.

Per regle general la socialització i el desenvolupament psíquic dels fills de parelles homosexuals és igual al de les heterosexuals, doncs són famílies, de fet, idéntiques.

En alguna ocasió aquets infants es preguntaràn coses com per què la seva familia és homoparental, o en cas de tenir dues mares quina n'és la biològica, però de ben segur que mai cauràn en el complet absurd de l'homofòbia, i un cop arribat el moment, se sentiràn completament lliures de triar la seva orientació sexual.

L'homosexualitat és una altre realitat més de l'ésser humà durament estigmatitzada durant anys, que gràcies a la transformació de la societat (en aquest cas progrès)

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.4 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com