ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Resumen Tirant a l'imperi Grec


Enviado por   •  12 de Mayo de 2014  •  4.837 Palabras (20 Páginas)  •  516 Visitas

Página 1 de 20

Tirant a l'imperi Grec

Els turcs invaeixen l'Imperi

Al rei de Sicília li va arribar una carta de l'emperador de Constantinoble, tot dient que el Soldà i el Gran Turc havien envaït la seva terra, i pregava al rei que proporciones ajuda, i el rei de Sicília va pregar a Tirant que l'anés a ajudar. I ell va acceptar, va partir amb onze galeres armades cap a Constantinoble. Al port i havia l'emperador, que molt honorablement va rebre Tirant i el va nomenar Capità General de tota la gent d'armes i de la justícia.

Tirant va anar amb l'emperador a Palau, on el rei va presentar-li's l'Emperadora i la seva filla Carmesina, on per el calor que feia anava pits enlaire, i Tirant en veure-l's, no va poder desfermar els seus ulls d'ella.

Tirant i Carmesina s'enamoren

Tirant estava tan enamorat de Carmesina, que es va tancar un dia dins de la seva habitació, elegant que tenia mal de cap. Hi Diafebus, veient que Tirant estava tan mal consolat va decidir anar a Palau per parlar amb Carmesina, sobre Tirant. I tan i tan be va parlar Diafebus que la princesa, també tenia els símptomes de l'amor. Tirant l'endemà va anar a palau, i després a missa, on no podia deixar de mirar-se a la princesa. Un cop acabada la missa, Tirant ja a la posada va decidir fer-li un regal a la princesa (un llibre d'hores), i la princesa l'obria i el tancava i l'abraçava tantes vegades com volia. Un dia la princesa va enviar-li un patge a Tirant perquè l'anés a veure, aquella tarda Tirant i Carmesina van estar parlant tota l'estona, i al final Tirant li va besar la part de dins de la mà. I Carmesina li va dir que si guanyava als enemics rebria el premi que tan desitjava.

Un dia va comprar n mirall molt bonic, i va anar a palau. Va estar xerrant amb Carmesina, i Tirant li va dir que ell estava enamorat, i ella li va preguntar qui era l'afortunada, ell amb no prou coratge per a dir-ho, li va dir, agafeu el mirall i la dona que veureu és l'afortunada. Ella el va agafar i va anar la seva cambra i va començar a dansar per tota l'habitació, però van entrar Estefania i la Viuda Reposada.

Estefania es va alegrar per la princesa, però la Viuda, amb les seves falses paraules va fer plorar a Carmesina, la qual es va comportar molt malament després amb Diafebus, i Tirant veient com anava la cosa, va decidir anar a palau per a parlar ell mateix amb la princesa. I quan Tirant va veure com es comportava la princesa, va anar a la seva posada on es volia matar, però Estefania ho va evitar, i la princesa va anar amb Plaedermavida (donzella) a la posada on estava Tirant, on es va disculpar per haver dites injuries. Llavors Tirant es va posar molt content, i les llàgrimes es van convertir amb rialles.

Tirant surt de Constantinoble i marxa contra els turcs

Cinc dies després d'aquests fets, va arribar un ambaixador del gran Conestable, amb noticies sobre la guerra, no massa bones ja què, gràcies al duc de Macedònia, es va perdre la vida d'uns onze mil set-cents vint-i-dos homes, i va dir que restaven uns vuit-cents mil homes enemics. Tirant va fer aplegar a tota la gent del poble que volgués lluitar en contra dels moros. Una nit Tirant, va sortir a peu amb dos homes que coneixien molt be el terreny on estaven els moros, amb moltes egües que va lligar i deixar en un camp vora els moros. Tirant va tornar al palau i va marxar amb tota la gent que volia lluitar, però quan tothom va fer fora Tirant va tornar a entrar per recollir unes cartes que l'Emperador trametia al Duc de Macedònia. I després Tirant li va demanar la camisa a Carmesina, i ell se la va posar i va partir immediatament.

Tirant ataca els turcs per sorpresa

Tirant i el seu exercit va arribar a la ciutat de Pelidas, a prop del camp dels turcs. Va prendre un home que coneixia el terreny, i van anar a espiar als turcs. Van tornar al campament, i de nit van partir amb les egües. Una vegada al camp es van dividir en dos grups, i van entrar camuflats entre les egües. Els cavalls dels turcs en sentir les egües, i van començar a chisclar. Llavors els turcs van sortir de les tendes desarmats, i hi va haver molta mortaldat de moros. I els moros es van veure en necessitat d'escapar, fins que van tirar un pont de fusta a baix, i els cristians no els van poder seguir. I una vegada passats a l'altre costat del riu, Tirant veient que s'havien instal·lat al dalt d'una muntanya la va fer envoltar, i va fer el seu camp.

Enveja del duc de Macedònia

Mentre Tirant i els seus perseguien els moros, el duc de macedònia va robar al camp dels moros, i va tancar el tresor al seu castell. Desprès va anar al camp de Tirant, hi va deixar a Tirant malament, com si no tingués reputació per a parlar amb ell. I li va dir que no volia acampar vora de Tirant, i va acampar una milla riu amunt. Tirant li va oferir d'anar a dinar amb ells, el duc si va negar, i Tirant ja no va fer-li més cas.

Llavors, el marquès de Sant Jordi i el comte d'Aigües Vives, van anar com a ambaixadors al duc de macedònia, per a demanar-li que fessin part dels tresors que havien trobat en el camp dels turcs. Ell si va negar, i el marquès i el compte es van enutjar tant que volien lluitar amb ell. Sort que Tirant els va aturar ja que havien engrescat a tot el campament per a lluitar. Tirant va sortir amb mil sis-cents cavallers, i va anant recobrant moltes viles i castells. I va manar a Diafebus que anés a Constantinoble per portar-hi tots els presoners.

Diafebus a Constantinoble

Quan Diafebus va arribar a Constantinoble. Tota la ciutat va sortir a rebre'l, va anar a Palau i va explicar tot els fets a l'emperador. I cuitadament va anar a parlar amb Carmesina, que li va explicar el gran amor que sentia Tirant per ella. I després li va preguntar a Estefania que amb qui es casaria si Tirant i Carmesina es casessin, ella li va dir que el parent més pròxim a Tirant (aquest era Diafebus), i Diafebus es va posar molt content i va anar a parlar amb l'emperador. I van arribar cinc naus grosses d'ajuda del Mestre de Rodes en honor de Tirant, que després de reposar quatre dies van anar a ajudar a Tirant.

Insídies del duc de Macedònia

Al quinzè dia arribats els reforços embarcats en les naus genoveses, els trucs van començar a atacar a la gent de Tirant, que els va fer aixecar el seu campament,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (25.9 Kb)  
Leer 19 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com