ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Dow Chemical Tarragona


Enviado por   •  4 de Marzo de 2015  •  2.482 Palabras (10 Páginas)  •  157 Visitas

Página 1 de 10

INDEX

Introducció........................................................................pàg. 3

Antecedents......................................................................pàg. 4

Descripció General............................................................pàg. 5

Descripció productes, tecnologia i patents.......................pàg. 9

Descripció Econòmica-Financera......................................pàg. 12

Conclusions.......................................................................pàg. 15

Bibliografia........................................................................pàg. 16

1. Introducció

El present treball esta dissenyat de forma practica i senzilla per conèixer l’empresa Dow Chemical Ibérica S.L., filial de The Dow Chemical Company S.A., per tal d’estudiar i analitzar els aspectes més importants de la seva evolució i realitat.

Dow és una empresa pionera en la creació i desenvolupament de tecnologies i solucions innovadores per la industria química i de materials especialitzats que aposta, a la vegada, per la química sostenible.

L’elecció d’aquest tema específic es porta a cap per fer una investigació d’aquesta companyia realment interessant dins del nostre entorn, ja que vincula la química i la innovació, juntament amb els principis del desenvolupament sostenible, amb el fi d’ajudar a abordar reptes amb els quals ens afrontem avui dia al nostre país com és en el cas de la necessitat de l’aigua potable, l’augment de la productivitat agrícola o la generació d’energies renovables.

L’objectiu del treball és el de realitzar una monografia sobre aquesta empresa per tal d’esbrinar els punts forts i dèbils de la situació actual que fan interessant la mateixa. La metodologia que es farà servir serà la de descobrir i recollir en bases de dades i pagines web tota la informació que puguem sobre Dow Chemical Iberica S.L.,passant per la delegació i la matriu de la mateixa,incloent indicadors importants tant dels tipus financers, així com descriure la seva tecnologia, productes i patents.

Finalment desenvolupar unes conclusions, que ens aportin una valoració global de la empresa, mitjançant un DAFO que resumeixi l’ investigació que s’ha portat a cap.

2. Descripció de l’empresa

2.1 ANTECEDENTS

El 18 de Maig de 1897, Herbert h. Dow funda The Dow Chemical Company amb l’objectiu de fabricar i comercialitzar clor a escala comercial.

La llarga trajectòria històrica en la península Iberica per part de l’empresa,inclou diversos punts de referència a partir de la seva introducció a la regió en 1960, concretament a Bilbao.

Al 1967, Dow s’estableix a Tarragona. Inicialment fabricava polietilenio de baixa densitat i poliols, però el creixement de la demanda de matèria prima (etilènic) va portar a Dow a adquirir en 1982 el segon “cracker” de etilènic de l’empresa, situada a la pobla de Mafumet. A partir d’aquí i gràcies a aquesta adquisició, la refineria va experimenta un augment de la capacitat de producció de les plantes existents que va donar pas a la implantació de polietilens d’alta densitat i, anys mes tard en 2007, a la posada en marxa de l’ instal•lació més recent per la producció de polímers especials,lo que confirma el constant creixement i la inversió continua per part de Dow Chemical a Tarragona.

En 20005 el departament de I+D+i de Tarragona Technologi Center, es consolida com centre de excel•lència dins de Dow Chemical Company en les aplicacions de pel•lícules flexibles (films).

Al 2001 es va constituir de Dow Chemical Iberica, S.L. i al 2012 aquesta empresa es ha sigut reconeguda com una de les millors empreses per treballar a Espanya segons Great Place To Work.

En els últims 10 anys Dow ha invertit 700 milions d’euros en el complex industrial de Tarragona. A més a més de l’experiència i capacitat en investigació i desenvolupament ha provocat que la mateixa organització disposi de la possibilitat d’utilitzar el potencial de la Universitat Rovira i Virgili per recolzar qualsevol necessitat tècnica que puguis sorgir

2.2 Descripció General

Raó i Objectiu Social

- DOW CHEMICAL IBERICA, SL: instal•lacions químiques per la fabricació a escala industrial mitjançant transformacions químiques, de productes químics orgànics de base, en particular, materials plàstics de base (Polimers, fibres sintètiques, fibres de base de Celulosa)

Direcció

- -El complexa industrial de Dow a Tarragona esta format per dos subpolígons de producció:

Polígon Nord: C/Alfores, s/n 43140 La pobla de Mafumet

Polígon Sud: Autovia de Tarragona-Salou, s/n 43080 Tarragona

Matriu

- -Dow Chemical Company, SA. Situada a Midlan, Michigan, EE.UU. Aquesta es troba adherida a “ResponsabliCare”, una iniciativa global i voluntària de la industria química, objectiu del qual es aconseguir que les empreses adherides a aquest programa, en el desenvolupament de les seves activitats, millorin contínuament a la seguretat, la protecció de la salut i el medi ambient, d’acord amb els principis de desenvolupament sostenible.

Els mercats en els que opera són: agricultura i aliments, construcció, electrònica, oci, medicina i sanitat, articles per la llar, gas i petroli, envasats, paper i industria, plàstics, transport i serveis públics.

Altres dades d’interès de la companyia serien:

-Té una plantilla d’ aproximadament 52.treballadors en tot el món.

-Fabrica més de 5.000 PRODUCTES.

-Gestiona 197 plantes en 36 països.

-Genera unes ventes anuals de 60.000 milions de dòlars.

-Un 64% dels seus ingressos els genera fora del Estats Units.

Delegació

- Dow Chemical Iberica, situada a Madrid. Des

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (18.5 Kb)  
Leer 9 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com