ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

QÜESTIONARI: VÍDEO SOBRE EL CAMP MAGNÈTIC


Enviado por   •  3 de Abril de 2015  •  806 Palabras (4 Páginas)  •  240 Visitas

Página 1 de 4

FÍSICA

QÜESTIONARI: VÍDEO SOBRE EL CAMP MAGNÈTIC

1. Perquè es formen les aurores boreals?

Les aurores boreals es produeixen quan les partícules amb càrrega del vent solar travessen el camp magnètic de la Terra i s’introdueixen en els gasos de l’atmosfera terrestre que les exciten fins a la luminescència.

2. Qui va ser William Gilbert, i quina contribució va fer per entendre el magnetisme terrestre?

William Gilbert va ser un metge anglès, filòsof natural i físic investigador en els camps del magnetisme i l'electricitat. Va proposar que la Terra es comportava com un imant gegant - en contraposició a les concepcions anterior que atribuïen el magnetisme a una font desconeguda extraterrestre.

3. Que es va observar uns 200 anys més tard?

Més tard, es van passar les mesures preses sobre el camp magnètic a forma matemàtica. Aquets càlculs mostraven que la font del magnetisme terrestres provenia del centre de la Terra. Això implicava un mecanisme per produir el camp magnètic i una font d’energia que contínuament l’impulsés.

4. Què va observar-se el 1939?

El 1939, Walter M. Elsasser va proposar que el camp magnètic de la Terra era generat per un mecanisme que emulava una dinamo en el nucli extern de la Terra. Ell sabia que el nucli terrestre conduïa electricitat i imaginava que aquest moviment de càrregues resultat de la rotació dels fluids en els corrents de convecció impulsats per la rotació de la Terra. Així, es cercava un mecanisme semblant a una dinamo que amplificava el camp magnètic. .

5. Com es fa i què demostra l’experiment de convecció en un got?

El model de Elsasser presentava, però, alguns problemes que es demostren amb l’experiment de convecció en un got.

Per fer l’experiment s’utilitzen llavors de d’api barrejades amb aigua, que s’escalfa mitjançant una placa calefactora, dins d’un vas de precipitats. Quan el fluid és escalfat, s’ascendeix pel vas perquè esdevé menys dens que el fluid que hi ha a sobre. Aquesta diferència de temperatura, unida al fet que hi ha una pèrdua de la calor produïda pel contacte amb l’atmosfera, origina els corrents de convecció.

Al cobrir el vas amb la placa de ceràmica, s’evita la pèrdua de calor, disminuint així la diferència de temperatura entre la part superior i la part inferior. Com la temperatura de tot el vas s’acaba igualant, els corrents de convecció s’alenteixen progressivament.

De la mateixa manera que la placa de ceràmica, la el nucli extern (zona líquida) actua com a aïllant i la conducció és molt més lenta. En altres paraules, la part superior i la part inferior

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.9 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com